„Támogassa
Esti gyors

A Tiszti Kaszinó is Mészáros kezébe került

11/02/2021 22:50

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Három cégből álló láncon és egy magántőke alapon keresztül vásárolta meg Mészáros Lőrinc az MKB Banktól a Magyar Királyi Tiszti Kaszinót. A 24.hu újságírója, Spirk József szerint nagyon összetett láncról van szó, komoly nyomozást követően mégis sikerült kideríteni, hogy az egykor a Fidesz és az MDF tulajdonát képező patinás épület a milliárdos érdekeltségébe került. 

2021. február 11. Esti gyors - részlet 21.02.11. Spirk József
04:03
00:00

Az egykori Magyar Királyi Tiszti Kaszinó, az MKB Bank emblematikus székháza 2020 decembere közepe óta nem az MKB Bank, hanem a frissen létrehozott Status Property Magántőkealap nevű gazdasági társaság tulajdonában van, amely Mészáros Lőrinc cégközpontjába, az Andrássy út 59.-be van bejelentve – írja a 24.hu.

Meglehetősen bonyolult nyomozás eredményekéntsikerült a nemzet gázszerelőjének újabb bevásárlására fényt deríteni. Spirk József, a cikk szerzője a Klubrádiónak elmondta, hogy egy három cégből álló lánc végén álló magántőke alap vásárolta meg a patinás épületet a Budapest Banktól, amely egykor Fidesz és az MDF tulajdonát képezte. A cikk szerzője szerint ez az adás-vételhez sebtében létrehozott, bonyolult céghálózat lényegében arra szolgál, hogy ne tudják egyértelműen a milliárdoshoz kötni a tranzakciót.

Spirk azt is hozzátette, megvan az esélye annak, hogy az épület valamilyen módon Mészáros valamely érdekeltségének székháza lesz.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Esti gyors
21.02.11. 18:40
Riporter: Hardy Mihály