„Támogassa
Reggeli gyors

A tenisz élvonalában munka és tanulás mellett

26/02/2023 08:06

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

M. Dénes Tamás ezúttal egy olyan teniszezőről mesélt zenés sporthíreiben, akinek a sport inkább hobbi, ugyanis munka mellett űzi. Ez még önmagában nem is meglepő, de Matija Pecotic ATP versenyeken indul, és a ranglistán több mint 600 hellyel előtte lévő játékost is képes legyőzni.

2023. február 24. Reggeli gyors-részlet (2023.02.24. Zenés sporthírek M. Dénes Tamással)
02:51
00:00
A NoÁrtól hallják a Tanulni szeretnénk című számot, mert most itt van a horvát Matija Pecotic története, amely remekül példázza, hogy mi mindent lehet elérni, ha az ember tanul. Matija Pecotic teniszező, nem is akármilyen teniszprofi, Belgrádban született, de már 3 éves korától Máltán élt szüieivel. Máltán kezdett el teniszezni, annyira, hogy Máltát képviselte az európai kisállamok játékán. De ő az a teniszező, aki bár szép sikereket ért el ifikorában, nem a teniszre tett föl az életét, mint az ellenfelei. Nem, ő tanult. Ennek persze az is oka volt, hogy 2014-ben egészségügyi problémákkal küzdött, de akkor is előbb 4 évet tanult a Princeton Egyetemen, majd később a 3-at a Harvardon. Megérte, pénzügyi tanácsadó lett belőle, aki csak hobbiból teniszezik. 33 évesen most élete legnagyobb sikerét aratta egy héttel ezelőtt a Delray Beach-i ATP tornán, ahol nem kisebb nevet győzött le a legjobb 32 között, mint a volt Top10-es játékos Jack Sockot. A vége 4-6, 6-2, 6-2 volt a világranglista 784. helyezettje javára, akinek el kellett kéredzkednie az ingatlanbefektető cégtől, ahol teljes munkaidőben dolgozik, szóval szabad napot kellett kivennie, hogy teniszezhessen a milliók által nézett Delray Beach-i tornán.

Pecotic 2012 óta vesz részt különféle teniszversenyeken, de az elmúlt két éve különösen jól sikerült, még akkor is, ha a következő fordulóban Marco Giron megálljt parancsolt neki. Már a horvát válogatottban is bemutatkozott.

És hogy mi a tanulság? Nem kell, hogy mindig legyen tanulság. Csak annyi, hogy így is lehet, lehet úgy tanulni, hogy az ember közben nem adja fel az álmait.

M. Dénes Tamás zenés sporthírei a 2023. február 24-i Reggeli gyorsban hangzottak el.