„Klubrádió
Esti gyors

A szülők nem kaptak támogatást az otthon maradáshoz

5/03/2021 21:13

| Szerző: Klubrádió/szg

Nem lesz gyerekfelügyelet a járványhelyzet miatt bezáró általános iskolákban, ráadásul a szülők nem kaptak semmiféle támogatást az otthon maradáshoz, táppénzt sem – hívta fel a figyelmet Miklós György, a Szülői Hang közösség képviselője.

2021. március 05. Esti gyors / részlet, Miklós György (21.03.05.)
03:28
00:00

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár pénteken azt mondta, hogy nem lesz gyerekfelügyelet az iskolákban, ezt a szülőknek kell megoldaniuk.

Miklós György, a Szülői Hang közösség képviselője az Esti gyorsban hozzátette: nemcsak felügyelet nem lesz, a szülők nem kaptak semmiféle támogatást az otthon maradáshoz, táppénzt sem. Szükség lenen jogi védelemre is, hogy ne lehessen valakit elbocsátani. Sok család nagyon nehéz helyzetbe kerül. Nem úgy kell elképzelni alsósoknál, hogy a gyerek ül a számítógép előtt és tanul egyedül. Szerinte fontos lett volna az is, hogy rugalmasabban kezeljék a helyzetet, központi formában csökkentsék a tananyagot.

Ez a leállás is növelni fogja a különbségeket, ahogy eddig is így volt. Külön figyelmet kellene fordítani a nehézségekkel küzdő gyerekekre, plusz segítséget adni a hátrányos helyzetű régiókban, a tanodákat támogatni, hogy akár valamilyen korlátozott formában nyitva is maradhassanak.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy az oltási terv borulása miatt amúgy is kaotikus pénteki napon a kormány hivatalos Facebook-oldalán rendkívüli szünetről írt, miközben az említett Maruzsa Zoltán államtitkár digitális oktatásra átállásról beszélt. A poszt azóta eltűnt a kormányzati oldalról.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép (részlet): MTI/Illyés Tibor

Esti gyors
2021. március 05., péntek 18:25
Műsorvezető: Selmeci János