„Klubrádió
Hetes Stúdió

A magyar polip köszöni, jól van

2/12/2023 12:09

| Szerző: Csernyánszky Judit

A Hetes Stúdió témái: választásitörvény-módosítás, maffiaállam, klímaszorongás és Hodorkovszkij új könyve. A második órában pedig megbeszéljük a héten történteket. Várja Önöket Hardy Mihály műsorvezető és a szerkesztő Csernyánszky Judit.

2023. december 02. Hetes Stúdió-részlet (2023.12.02. Adásunk tartalmából)
01:47
00:00
A választási törvény kap egy kis mihazánkos sufnituningot. Újabb mérföldkő a diktatúrába vezető úton. Erről kérdezzük László Róbertet, a Political Capital választójogi szakértőjét.

 
László Róbert
Fotó: YouTube
 

A magyar polip köszöni, jól van, sőt egyre újabb lábakat is növeszt. Tíz éve állította össze Magyar Bálint, a magyar maffiaállam diagnózisát. Kárpáti János járt a CEU Demokrácia Intézete, a Pénzügykutató Intézet és a Republikon Intézet közös konferenciáján.

 
Magyar Bálint
 

Vajon lesz-e az unokáinknak még tiszta levegő, tiszta ivóvíz, és egyáltalán lesz-e még élhető bolygó a számukra. Dubajban elkezdődött az ENSZ klímavédelmi konferenciája. De vajon mi magunk mit tehetünk az éghajlatért itt a Kárpát-medencében? Erről Harmat Ádámmal, a WWF éghajlatvédelmi programvezetőjével beszélgetünk.

A mostaninál sokkal nagyobb támogatásra lenne szüksége Ukrajnának ahhoz, hogy elháruljon az orosz katonai győzelem réme a kijevi horizontról. Ezt állítja új könyvében a száműzetésben élő Mihail Hodorkovszkij, az orosz exmilliárdos brüsszeli sajtóértekezletéről Csernyánszky Judit készített hangos beszámolót.

A műsor második felében megbeszéljük a hét legfontosabb eseményeit Kovács Zoltánnal, az Élet és Irodalom főszerkesztőjével, Baka Zoltánnal, a 24.hu újságírójával és természetesen Bolgár György kollégánkkal.

Hetes Stúdió 2023.12.02.
 
Hetes Stúdió 2023.12.02.
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

Ezt a második órát szombaton este 6 órától a Klubrádió YouTube-csatornáján is megnézhetik. Műsorunkat pedig teljes egészében visszahallgathatják a honlapunkról az archívumból.

Hetes Stúdió
2023. december 2. szombat 15:00
Műsorvezető: Hardy Mihály
Szerkesztő: Csernyánszky Judit