„Klubrádió
Esti gyors

A legvégső terv – Szénási Sándor jegyzete

9/03/2022 18:03

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Putyin eddig olyan szépen haladt a hitleri Németország propagandájának a másolásában: amikor 1939. szeptember 1-jén Berlin megtámadta Lengyelországot, az egyik érv volt, hogy a lengyelek üldözik a német kisebbséget. Ilyesmit Putyin is mondott, illetve ő is kötött korábban meg nem támadási szerződést Kijevvel, akárcsak Hitler Varsóval.

2022. március 09. Esti gyors - részlet 22.03.09. Szénási Sándor jegyzete
03:03
00:00
Moszkvának két hét háborúzás után eszébe jutott, hogy miért is rohanta le Ukrajnát. Hát, jobb későn, mint soha.

Amit eddig mondtak, hogy tudniillik az ukránok népirtást folytattak a Donbaszban, valamint tökéletesen el vannak náculva, amit Oroszország pár rakéta bevetésével hatásosan fog kikúrálni, továbbra is érvényben van, elvégre Putyin orosz, amerikai vagy éppen magyar hívei ezt már betanulták, és bármikor felmondják, kár lenne megfosztani őket a tudás hatalmától. Viszont ez még nem a végső igazság.

A végső igazság az, hogy Oroszország csupán megelőzte az ukránokat, akik végső csapásra készültek a szakadár területek ellen. Tessék, erre varrjon gombot a Nyugat, ezt gúnyolják ki a libernácik!

Hát nem is tudom. Putyin eddig olyan szépen haladt a hitleri Németország propagandájának a másolásában: amikor 1939. szeptember 1-jén Berlin megtámadta Lengyelországot, az egyik érv volt, hogy a lengyelek üldözik a német kisebbséget. Ilyesmit Putyin is mondott, illetve ő is kötött korábban meg nem támadási szerződést Kijevvel, akárcsak Hitler Varsóval, amikor is elfogadta, hogy a versailles-i szerződés értelmében Lengyelország megkapja Nyugat-Poroszországot és Felső-Sziléziát. Mindig kell valami, amit fel lehet rúgni. A német rohamot pedig egy úgynevezett „hamis zászlós” művelet előzte meg, egy áltámadás egy német rádióállomás ellen, mármost Putyin is tervezett ilyet, csak az amerikaiak leleplezték.

Igaz, Hitler nem vádolta nácizmussal a lengyeleket, ez furcsa lett volna. Ez Putyin hozzáadott értéke a háborús indokokhoz.

Viszont nem világos, hogy az orosz elnök miért csak két hét múlva lapozott egyet a történelemkönyvében, ahol az áll feketén-fehéren, hogy a lengyelek összeesküdtek a Nyugattal, konkrétan a britekkel és a franciákkal Németország feldarabolására, Hitler ezt megelőzendő támadott. Három irányból.

Azt mondta, amit most Putyin is, aki tán öregszik, hogy ekkora spétje van.

Azért ne higgyük, hogy a végső magyarázat a legvégső. Jön itt még más is. Ennek előszele, hogy egy 91 éves amerikai tévés, Pat Robertson hittérítő kikotyogta, hogy Putyin Isten hívására ment Ukrajnába, de nem az ukránok ellen, hanem Izrael megbüntetésére. A dolog úgy fog kinézni, hogy az orosz elnök – aki Robertson szerint lehet, hogy őrült, de állapota isteni megszállottságból fakad – Ukrajnából szárazföldi hidat épít a Dardenellákon át a Közel-Kelet felé, azon végigdübörög a tankjaival, a kazettás és vákuumbombáival, aztán megáll, iszik egy kupica vodkát, és amikor beköszönt a végítélet, lesújt.

De ez már nem földi, ez egy megemelt dimenzió.

A moszkvai patriarchátus már gyakorol.

orosz nagykövetség / ukrajna
 
Ukrajna melletti és az orosz inváziót elitélő kiállás transzparensekkel az orosz nagykövetség előtt
 

Szénási Sándor jegyzete a 2022. március 9-i Esti gyorsban hangzott el.