„Klubrádió
Útszélen

A közmunka olyan, mint a drog

7/03/2021 10:05

| Szerző: Józsa Márta / Klubrádió

Miért nem kiút a közmunka? Hogyan támogatják a kevésbé jómódúak a még szegényebbeket? Ezeket a témákat járták körül Józsa Márta riportjai az Útszélen adásában.

2021. március 04. Útszélen (2021. március 04., csütörtök 15:00)
44:55
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta
A közmunka olyan, mint a drog – az önkormányzatok, a munkaügyi szervezetek és maguk a közmunkások is ragaszkodnak hozzá, holott megalázó pénzért sokszor értelmetlen munkát kell végezni. Sok helyen generációk nőnek fel anélkül, hogy bármilyen más munkát látnának, mint az útszéli árkok értelmetlen kapirgálása.

Holott volna kiút. Koltai Luca, a Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központ vezető kutatója, valamint Kulinyi Márton, az Esély Labor Egyesület alapítója, volt elnöke és aktivistája mondták el, hogyan.

Lemondtunk a polgári életről – mondja a hétgyermekes tanár és családanya, aki önkéntes szociális munkásként örökbe fogadta a Miskolc környéki szegényeket. Még a családjának adományba kapott babkonzervezeket is megosztja azokkal, akik még éhesebbek, és közben azon töri a fejét, kit győzhet még meg arról, hogy vegyen részt a felelős segítségnyújtásban.

Józsa Márta beszélgetőtársa Pém Mihányné Mocsári Gabriella tanár, önkéntes szociális munkás volt.

Útszélen
2021. március 4. csütörtök 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztő: Árva Brigitta