„1%
Esti gyors

A kormány és az emberek - Selmeci János jegyzete

8/05/2020 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Azokon a településeken, és azokban kerületekben is emberek élnek, ahonnan adókat meg fejlesztési forrásokat vonnak el a koronavírus elleni védekezésre hivatkozva, ami persze hazugság, hiszen ez a pénz semmi ahhoz képest, amit focira, propagandára, kínai vasútra, meg Mészáros Lőrincre költenek a járvány alatt.

2020. május 08. Esti gyors-részlet (2020.05.08. Selmeci János jegyzete)
01:40
00:00
A kormányszóvivő, akinek egyetlen feladata, hogy a kormány álláspontjáról tájékoztasson, félreértette a saját kormánya rendeletét. Végül is mit számít, hogy hárommillió ember leutazhat-e vidékre vagy sem, legfeljebb megbünteti őket a rendőr, a szabad mozgás jogát meg majd visszakapják, amikor a kormánynak sikerül értelmeznie a saját szándékát, ehhez öt napra volt szükség. Hibázni persze lehet, csak a kárvallottak egyébként emberek, mondom megint, hárommillióan vannak.

Szintén emberek és nekik sürgősebb dolguk van, mint a fűnyírás vidéken, ugyanis betegek, akiknek a kormány azt üzente, hogy újra van egészségügy, lehet menni orvoshoz, csak tessék vinni negatív koronavírus tesztet. Hogy ezt hol kellene megcsináltatni, azt nem kötötték senki orrára, ahogy azt sem, hogy hogyan lett ehhez hirtelen elég PCR teszt itthon, amikor korábban a mentőszolgálat is gyorsteszteket használt, most pedig fogorvoshoz is csak az mehet, aki negatív, aztán másnapra a kormány rájött, hogy mégsem csak az mehet, ennyire megfontolt döntéseket hoznak tehát beteg emberek életéről.

De azokon a településeken, és azokban kerületekben is emberek élnek, ahonnan adókat meg fejlesztési forrásokat vonnak el a koronavírus elleni védekezésre hivatkozva, ami persze hazugság, hiszen ez a pénz semmi ahhoz képest, amit focira, propagandára, kínai vasútra, meg Mészáros Lőrincre költenek a járvány alatt is az adófizetők, forrás újraosztásról és politikai bosszúról van szó, ami érint ugyan néhány százezer embert, de ők úgy tűnik, nem annyira fontosak.

A kormánynak legalábbis nem.

Selmeci János jegyzete a 2020. május 8-i Esti gyorsban hangzott el.