„Klubrádió
Reggeli gyors

A hányingerkampány visszaütött

14/10/2019 09:36

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz agymosása nem hatott, Budapesten semmiképp sem. A kormánypárt még a Várban is megverte saját magát, a hagyományos polgári réteg sem szavaz már rá.

2019. október 14. Reggeli gyors - részlet 19.10.14. Tordai Bence
06:32
00:00

Vajon mi mozdította meg Budapestet? Mire vezethető vissza, hogy még a hagyományosan jobboldali, budai kerületekben is győzni tudott az ellenzék? Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint az emberek arra vártak, hogy az ellenzék végre össze tudjon rakni egy győzelemre esélyes formációt. Azaz: a politikusok tegyék a dolgukat. A képviselő szerint még az időjárás is nekik kedvezett, ki tudtak menni az utcákra, terekre, közvetlenül tudták megszólítani a választókat, ami média híján rendkívül fontos volt. Kevés pénzből, kevés megjelenési lehetőség mellett kellett kampányolniuk.

Tordai Bence szerint az is számított, hogy volt világos programja a főpolgármester-jelöltnek és másoknak is. Könnyen hihettük azt, hogy a pártprogramok senkit sem érdekelnek, de úgy látszik, hogy más a helyzet.

A képviselő kulcsfontosságúnak tartja az előválasztás intézményét. Az, hogy közösen választhatták ki az ellenzéki jelöltet, egészen biztosan megerősítette a szavazók bizalmát, és számos voksot hozott.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt.

Reggeli gyors
2019.10.14. 06:00
Műsorvezető: Szénási Sándor