„Klubrádió
Reggeli gyors

"A Freeszfe Egyesületnek van jövője"

20/12/2022 10:26

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"A végzős osztályok kifutásával nem ér véget az egyesület munkája" – mondta a Klubrádiónak Tóth Sára Lujza. A Freeszfe művészeti kommunikáció szakos hallgatója szerint a felnőttképzésre is van igény. Idén négy új osztály indult, februárban pedig új képzést indít az egyesület.

2022. december 20. Reggeli gyors - részlet 22.12.20. Tóth Sára Lujza
07:42
00:00

Második alkalommal rendezték meg a Freeszfe Egyesület aukcióját, amelyen több mint ötven felajánlott tételre lehetett licitálni. A négy órán át tartó online aukció érdekessége, hogy a végén megmaradt öt tételt ötszörös áron vásárolta meg az egyik licitáló. Az így befolyt 5 millió forintot az Egyesület a 2023 májusában diplomázó televíziós műsorkészítő osztály vizsgafilmjeinek finanszírozására fordítja.

"Nagy segítséget jelent a diplomázó hallgatóknak ez az összeg, hiszen egy vizsgafilm elkészítése nagy költségekkel jár együtt" – mondta a Klubrádiónak Tóth Sára Lujza. A Freeszfe művészeti kommunikáció szakos hallgatója hozzátette, hogy a 12 diplomafilm elkészítéséhez a befolyt összeg – bizonyos költségeket leszámítva – elegendő.

Megjegyezte, a végzős osztályok kifutásával nem ér véget az egyesület munkája. Bár a akkreditált végzettséget nem szerezhetnek az új hallgatók, a felnőttképzés folytatódik. Hozzátette, maga is a Freeszfe felnőttképzésében vesz részt a négy újonnan induló osztály egyikének hallgatójaként. A működéshez hozzájárul a CEU is: korábbi ígéretük szerint tantermekkel, kollégiumi szobákkal, próbateremmel segíti a Magyarországról elüldözött Közép Európai az egyesületet. Emellett 2023 februárjától új kreatív írás képzést is indítanak. Tóth szerint így modern környezetben tanulhatnak azok is, akik nem szeretnének az SZFE új irányvonala szerint tanulni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Tóth Sára Lujzával
2022.12.20., kedd 8:33
Riporter: Dési János