„Klubrádió
Reggeli gyors

A focimeccses lezárásokhoz képest a Lánchíd-lezárás könnyebb

16/06/2021 11:29

| Szerző: Klubrádió

Szerda hajnalban másfél évre lezárták a Lánchidat. Melyik okozott nagyobb dugót: a magyar-portugál-meccs, vagy ez az építkezés? 

Ha a tegnapot mindenki túlélte, ma könnyebb a helyzete, mondta Mátyási György, a Klubrádió közlekedési tudósítója a szerda reggeli budapesti helyzetről. Kedden az Európa-bajnokságon Magyarország Portugáliát fogadta, és már délutántól hatalmas lezárások voltak.

"Kemény lehetett, ha valaki bekeveredett a lezárások környékére. Ehhez képest szerda hajnalban lezárták a Lánchidat, ami túl nagy izgalmat nem okozott a pesti oldalon" - mondta. Mátyási szerint Pesten a Széchenyi térnél csak egy sáv járható, a Bajcsy-n, az Andrássy-n ugyanolyan a helyzet, mint eddig volt, áll a forgalom befelé a Károly körútig.

A budai oldalon a Clark Ádám téren egy új, kisebb sávot alakítottak ki körforgalomban egy kerékpáros nyomvonallal, mert a híd alatti bicikliutat is lezárták. Mátyási felhívta a figyelmet, hogy tehát nem kerékpárutat építettek a körforgalom helyére, hanem csak kerékpárnyomot alakítottak ki.

 
Lánchíd felújítás Fotó: KLubrádió/KaLász
 
Lánchíd, felújítás, budapest, építkezés, közlekedés
 

A busszal közlekedők készüljenek hosszabb menetidőre, mert a járművek az Erzsébet híd felé kerülnek.

Mindent felújítanak a Lánchídnál, ezért a jövő őszig a kocsik nem közlekedhetnek rajta, a gyalogosok pedig még 2023-ig nem léphetnek rá. A hídszerkezetet is fel kell újítani, ezért ne lepődjön meg senki, ha a Dunán úszó daruk is megjelennek majd. Látványos is lesz, mondta Mátyási.