„Klubrádió
Útszélen

A fiatalokat se kíméli a járvány

20/02/2021 08:28

| Szerző: Klubrádió/szg

A kamaszokat sem kímélik a járvány lelki hatásai, sokan annyi traumával néznek szembe, hogy már az öngyilkosság foglalkoztatja őket. Önkéntesektől számíthatnak azonnali és névtelen segítségre. Az Útszélen adásában beszéltünk még a Közélet Iskolájáról, ahová bárki beiratkozhat, és olyan tudásra tehet szert, amellyel civilebbé és könnyebbé teheti mindennapjait. 

2021. február 18. Útszélen (2021. február 18., csütörtök 15:00)
44:50
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

Egy rosszul sikerült dolgozat, családi veszekedés, vagy szerelmi dráma – nehezen feldolgozható kérdések, amelyek tragédiához vezethetnek. A kamaszokat sem kímélik a koronavírus-járvány lelki hatásai, sokan annyi traumával néznek szembe, hogy már az öngyilkosság foglalkoztatja őket. Önkéntesektől számíthatnak azonnali és névtelen segítségre a 137-00 számon. Beszélgetünk Székely Zsuzsanna pszichológussal, a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány elnökével.

https://pixabay.com/photos/girl-sitting-jetty-docks-sad-1822702/

Hajléktalan ember is lehet társadalomkutató, megértheti és megmagyarázhatja saját és a környezete problémáit. Jogainkat, lehetőségeinket és a szociális életben való aktív szerepvállalást tanítani is lehet, sőt kell. A Közélet Iskolájába bárki beiratkozhat, és olyan tudásra tehet szert, ami civilebbé és könnyebbé teheti a mindennapjait. Fernengel Ági szalmai vezető mesélt a részletekről.

Az adást a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: sasint/Pixabay

Útszélen
2021. február 18., csütörtök 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta