„Klubrádió
Reggeli gyors

A drágulás ellenére is többen külföldön nyaralnának

4/07/2022 14:49

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

A magyarok jó része a tartalékaihoz is hozzányúl, hogy elmehessen nyaralni – mondta Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke a Reggeli Gyors című műsorban.

2022. július 04. Reggeli gyors részlet 22.07.04. Flesch Tamás
07:11
00:00
"Többen a külföldi nyaralást választják, a drágulás ellenére is. A vírus és a karantén óta megnőtt a nyaralásra való igény. A bizonytalan jövő miatt sokan pénzügyi keretükön felül is elmennek nyaralni. Az előfoglalásokból az látszik, hogy nem lesz olyan jövedelmező szezon, mint ahogy arra a szállodaipar számított, azonban nehéz jóslásokba bocsátkozni, mivel a nyaralni vágyok gyakran az utolsó pillanatra hagyják a szállásfoglalást az olcsóbb ajánlat reményében" – mondta Flesch.

A szakember szerint bár a szakma fantasztikus bevételekről beszél a turizmusban, a képet árnyalja, hogy ehhez képest a szállodatársaságok költségei sokkal drasztikusabban emelkedtek. A sokat emlegetett energiaárak például, több, mint a négyszeresére nőttek. A sajtót bejárta a „brutális” drágulás híre, de ez a mindenhol jelenlévő inflációnak, illetve a háborúnak tudható be.

 
Tengerparti család Fotó:pixabay
 
 

"Ezen a nyáron még az utolsó pillanatban is lesz mindenkinek lehetősége elmennie nyaralni" – zárta a beszélgetést Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Reggeli gyors / interjú Flesch Tamással
2022. július 04., hétfő 07:31
Műsorvezető: Szénási Sándor