„Klubrádió
Reggeli gyors

„A Balaton-part most nem egy üdülőhely”

9/03/2021 18:49

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Ezt egészen komolyan gondolja a Balatoni Szövetség elnöke, mondván a következőket: Attól még, hogy a süt a Nap, nem lehet elfelejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos.

 

A Balatonnál és a Velencei-tónál is lehet érzékelni, hogy az emberek a vár

2021. március 09. Reggeli gyors - részlet 21.03.09. Lombár Gábor
00:00
00:00
osi bezártságból menekülni igyekeznek a járvány idején. Egy szebb, melegebb hétvégén már most is tömegek jelennek meg. Csak hát a szabályok ott is szabályok, a vendéglőknek zárva kell tartaniuk, a boltokba kevesebben mehetnek be, mint a nyári szezonban. Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke kimondta, hogy a kereskedők nincsenek felkészülve erre a hirtelen megnövekedett forgalomra.

„Azt kérem, hogy a Balaton-part az nem egy üdülőhely most. Ez egy ugyanolyan magyarországi település, amelyik próbálja túlélni ezt az időszakot. Attól még, hogy a süt a Nap és gyönyörű a Balaton, az még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos. Kérek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat.” –nyilatkozta Lombár Gábor az egyik televízióban.

Emlékezetes, hogy tavaly nyár elején a kormányfő személyesen buzdította a magyarokat arra, hogy a Balatonnál töltsék a szabadságukat, ne az Adrián, ezzel is segítve a hazai idegenforgalmi szakma életben maradását. Ez egy másik nyár lesz. Sőt már a húsvét is más lesz Lombár Gábor szerint. Jogszabályból van elég, mondja a szövetség elnöke, csak azt nem látják még, hogy az egészségügyi intézményeik, a boltok, a vendéglátó helyek hogyan fognak megbirkózni a tömeggel úgy, hogy a szabályokat is betartsák.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. kiemelt kép: MTI/Varga György.

Reggeli gyors
2021.03.09. 06:00
Műsorvezető: Dési János