„Klubrádió
Publicisztika
Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete

Fejtő Ferenc bölcs ember volt, és elég jól ismerhette az “ellenségeskedés ördögét” – nemhiába óvott ettől. Arra azonban ő sem számított, hogy az ördög ezúttal megint piros-fehér-zöld mackóruhát húz magára, időnként Louis Vuitton kiszerelésben – és innen indul az európai értékek elleni támadásra.

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete

Véletlenül a köztévé egyik csatornáját néztem, elbambultam. A Hungarikum Díjátadó Gála ment, Navracsics Tibor állt a színpadon. Olyan volt az egész, mintha a '70-es évek valamelyik május elsejéjén ünnepi beszédet mondott volna Korom elvtárs, vagy Berecz elvtárs...

Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Szegény éhes magyar választó lakomája

És akkor jött Magyar Péter, aki eddig nem volt rajta az étlapon, bár nem tűnik tökéletesen finomnak, és félelmetesen hasonlít is az egyik korábbi főételre, de a reménytelenül éhes ellenzéki választóknak, akikkel már tényleg minden rosszat megetettek, most reményt ad arra, hogy legalább egy kicsit jól lehet lakni.

Csatamező vagy Lipótmező? – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Csatamező vagy Lipótmező?

Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát.

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Pészah – Dési János jegyzete
Publicisztika

Pészah – Dési János jegyzete

Nem kell az egyiptomi szolgasághoz mérni természetesen a helyzetünket, mert haj' de örült volna az az egyiptomi rabszolga, ha csak az lett volna a gondja, hogy elveszik a színházát, meggyalázzák a moziját, birtokba veszik a könyvkiadását, leigázzák az iskoláját, félkegyelmű nyaloncokkal hazudják tele a világot és ellopják még, a... hmm mi is legyen a példa.... Megvan! Ha a fáraó kedvenc gázszerelője a nevére veszi a piramisokat és az egész Nílus partot felparcellázza, lebetonozza és jó pénzért kiárusítja.

Arató András: Drágám, a kártevők összementek

10/05/2023 12:59

| Szerző: Arató András

A XX. század elején patkányok rágták a nemzet testét, meg paraziták, amik ellen – méretük miatt – hatékonyan lehetett védekezni... Napjainkban viszont "egy nemzetek elsorvasztására kifejlesztett vírussal" kell megküzdeni, ami kicsi, kisebb, mint Gyuri bácsi. E változások jól demonstrálják azt a miniatürizálási folyamatot, amellyel szemben csakis rendkívüli, teljeskörű és időben nem korlátozott felhatalmazással képes minket megvédeni az, aki a szankciók káros hatásaitól is megóvta a nemzetet, konkrétan egy előre (felfelé) mutató infláció jótékony ernyőjével fedte le a lakosságot.

Vadai Ágnes, a DK parlamenti képviselője egy interjúban a honvédség tábornokainak és vezérkari főnökének leváltását az 1937-es sztálini hadsereg-tisztogatáshoz hasonlította. Ekkor Dési János, a Klubrádió riportere közbeszólt, felhívta a riportalany és a hallgatók figyelmét a nem jelentéktelen különbségre: Sztálin Tuhacsevszkijt és egy sor tábornokot kivégeztetett, a nálunk most zajló kényszernyugdíjazások számottevően humánusabb megoldások. A riportalany egyetértőleg nyugtázta a közbeszólást.

 
Mikhail Tuhacsevszkij
 

A miniszterelnök az állami rádióban az egyik péntek reggeli szokásos népnevelési órában (vagy valamelyik másik szent helyszínen és időpontban) a Karmelita kolostor előtti kordonbontásról hirdetett igét. Felidézte a dicső 2007-es esztendőt, midőn ő maga és partizán alakulata csavarkulcsot ragadott, és önkezűleg vetett véget a rémuralomnak, visszaállítva a nép jogát a Kossuth téri szabad szxráshoz. Egészen más volt az ő harcuk célja, mint a mai renitenseké, nem önző módon béremelést követeltek a pedagógusoknak, hanem teljhatalmat a munkásosztálynak, a dolgozó parasztságnak, és a velük szövetséges haladó értelmiségnek, amely uralmat aztán az ő Kiválasztottjukon keresztül gyakorolhatják az idők végezetéig, és azon túl. – De miniszterelnök úr, fölgyújtották a tévészékházat, tankot mozgattak meg az akkori tüntetők, végig garázdálkodták a fővárost, kővel dobálták a rendőröket, most meg a rendőrök könnygázt fújnak diákok, köztük gyermekkorúak arcába, mit szól Ön ehhez? – szólt volna közbe a szerkesztő-riporter, ha lett volna jelen ilyen foglalkozású, közrendet megzavaró személy az interjú helyszínén.

Hasonló inszinuációra nem került sor a miniszterelnöknek a Bálna hasában elhintett magvaival összefüggésben sem, nagyon helyesen, hiszen a közbeugatás megtöri a gondolatmenetnek az ő ívét, ami nagy kár lenne. Csak megzavarná a népnek azon részét, amelyik még nem a belügyminiszter-képző alsótagozaton sajátította el a gondolkodás negligálásának módszerét. Az ilyen kotnyeleskedő képes lenne arra vetemedni, hogy belebonyolódjék téves etimológiai zsákutcákba a progresszív szó tartalmán filozofálva. De mi már tudjuk, a progresszív nem haladót jelent, mert ha haladót jelentene, akkor Kedves Vezetőnk ez utóbbi szót használta volna. Ám nem a magyar szavak amúgy természetes preferenciája miatt járt volna így el, hiszen ma már a progresszív is ősi magyar szó, hanem mert mondandója az „előre megyünk, nem hátra” mondakörbe tartozik, aminek az a lényege, hogy a fölfelé nem valami önkényesen, anarchisztikusan meghatározott irány, hanem a Párt Központi Bizottsága által kijelölt vektor.

 
Forrás: DeepAI
 

Ami a lényeg, az a vírus-veszély. A XX. század elején patkányok rágták a nemzet testét, meg paraziták, amik ellen – méretük miatt – hatékonyan lehetett védekezni, megakadályozva az egészségtelen fajtakeveredést. Napjainkban viszont „egy nemzetek elsorvasztására kifejlesztett vírussal” kell megküzdeni, ami kicsi, kisebb, mint Gyuri bácsi. E változások jól demonstrálják azt a miniatürizálási folyamatot, amellyel szemben csakis rendkívüli, teljeskörű és időben nem korlátozott felhatalmazással képes minket megvédeni az, aki a szankciók káros hatásaitól is megóvta a nemzetet, konkrétan egy előre (felfelé) mutató infláció jótékony ernyőjével fedte le a lakosságot. Szerencsére nincs Ő teljesen egyedül az Univerzumban az imperializmus elleni szűntelen harcában, hiszen volt és talán lesz néki segédje, Tőle tudjuk ugyanis, hogy „Donald Trump visszatérése a békét jelentené.”

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB