„Klubrádió
Esti gyors
Európa és én – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Európa és én – Selmeci János jegyzete

Nekem Európa egy boldog összenézés, amikor felszállunk a repülőre, a külföldön hallott magyar szavak, az élmény, hogy szívesen látnak minket a szicíliai kocsmától a bécsi kávézóig mindenhol, látni, hogy azért máshol sem Kánaán az élet, és ez aztán tényleg közös bennünk, ahogy a külföldre szakadt barátok és családtagok is, akik hálisten nem vesznek el, hazajönnek, elmegyünk hozzájuk, tanulunk a sorsukból, és persze azokéból is, akiknek Európa még az olcsó fapadossal is messze van.

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete

Unalomig ismétlik: "no war, no gender, no migration." Faék egyszerűségű rémisztgetés, de a jelek szerint bizonyos emberekre mégis hatása van. Különösen most, a választási kampányban pörgetik ezerrel. Akármennyibe is kerül, pénz nem számít. Dől a kormányzati megrendelés a Facebook-os és Youtube-os Fidesz-kampányvideók sugárzásáért.

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete

Az egyik legnagyobb hiba, hogy az elmúlt húsz évben a kormányok mindegyike szinte kizárólag az anyagi előnyök szempontjából értelmezte az európai uniós tagságot. Ezt a Fidesz-kormány azzal fejelte meg, hogy végtelenül lebutított, primitív kommunikációval rohanta le a lakosságot, ennek következtében jelentős tömegek számára az EU nem jelent mást, mint egy nagy pénztárcát, s ezzel egyidőben Magyarország ellenségét.

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete

Fejtő Ferenc bölcs ember volt, és elég jól ismerhette az “ellenségeskedés ördögét” – nemhiába óvott ettől. Arra azonban ő sem számított, hogy az ördög ezúttal megint piros-fehér-zöld mackóruhát húz magára, időnként Louis Vuitton kiszerelésben – és innen indul az európai értékek elleni támadásra.

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete

Véletlenül a köztévé egyik csatornáját néztem, elbambultam. A Hungarikum Díjátadó Gála ment, Navracsics Tibor állt a színpadon. Olyan volt az egész, mintha a '70-es évek valamelyik május elsejéjén ünnepi beszédet mondott volna Korom elvtárs, vagy Berecz elvtárs...

Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Szegény éhes magyar választó lakomája

És akkor jött Magyar Péter, aki eddig nem volt rajta az étlapon, bár nem tűnik tökéletesen finomnak, és félelmetesen hasonlít is az egyik korábbi főételre, de a reménytelenül éhes ellenzéki választóknak, akikkel már tényleg minden rosszat megetettek, most reményt ad arra, hogy legalább egy kicsit jól lehet lakni.

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

24/04/2024 18:04

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

2024. április 24. Esti gyors-részlet (2024.04.24. Szénási Sándor jegyzete)
04:03
00:00

A Nagy Magyar Laposföldön, ami persze nem keverendő össze a Nagy Magyar Alfölddel, ami ugyan szintén lapos, ám mégsem az agyhalottak és a rajtuk élősködők hazája, új lakosok jutottak díszpolgársághoz: Gödény György, és az Orvosok a tisztánlátásért szervezet vezetői kapták idén a Szkeptikus Társaság díját.

Amihez ezúton is gratulálunk. Már úgy értve: a szkeptikusoknak. Egyúttal sajnálkozásunkat fejezzük ki, hogy a közönségszavazatok révén a jelöltek közé került másik doktor, dr. Kásler Miklós, az Orbán-kormány egykori minisztere most lemaradt, pedig nyelvünk finnugor eredete iránt érzett múlhatatlan, ám a tudomány által kukázott ellenszenve, illetve az emberi lélek kvantumfizikai hátteréről szőtt hagymázai, valamint az LMBTQ-közösség természetellenességéről vallott nézetei okán minimum különdíjra lenne jogosult.

Az utóbbi esetben egyébként a teljes magyar kormány, illetve a kormányfrakciók mellén is ott csilloghatna valami, 2021 után ugyanis egy rendelettel és újabb szigorításokkal ismét rájártak a melegellenes propagandájukra, meg a szexualitásra, amennyiben az öncélú, népszerűsítő vagy csupán megjelenítő. Hiába, úgy tűnik, a Karmelitában és a parlamentben csupa komor, önmegtartóztató, a szexet szívből gyülölő szerzetes ül, és időnként rácsap a saját kezére, ha az eltéved.

Mi itt lent az öncélúak seregét gyarapítjuk, illegálisan bár, kicsomagolva, de rendületlenül.

A jelöltek között van a harmadik doktor is, Lenkei tudniillik, régi ismerős, akárcsak a negyedik doktoros jelölt, szintén a diploma és szakma dicsőségét emelő Magyar Homeopata Orvosi Egyesület a placebonál nem hatásosabb gyógymódok terjesztéséért.

Bár itt azért jegyezzük meg, hogy a placebo lehet hatásos, egy közeli pontig legalábbis, már ha a használóját hajtja a hit. Ha nem, az pech.

Az eljövendő díjazottak között üdvözölhetjük még Schobert Norbertet is, aki a következőkben nem hisz: a holdraszállásban, az oltásban, az olyan üzleti gyakorlatban, ami nem megtévesztő, valamint a rá kiszabott bírság megfizetésében. A Mi Hazánk mozgalom hozzá képest inkább a pozitív megközelítést fogadja el, nem azt tehát, hogy miben nem hisz, hiszen tagadni egy dackorszakát élő hétéves is képes, hanem érett, felnőtt megfontolásokkal a hihető, bizonyos, vagy a még azon is túleső dolgok tartományát választja.

Az egyik a WHO, tehát az Egészségügyi Világszervezet világuralomra törése. Mivel nemtelen szándékukat a nevükben is jelzik, az állítás igazságtartalma nem lehet kérdéses. Ahogy a chamtrail-ek ügye sem. A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Az ezt tárgyaló Wikipédia-szócikk megjegyzi, hogy az összeesküvés-elméletek támogatói szerint azért a nanorobot szórás nem valószínű, mert túl drága.

A többi oké.

A díjra érdemesek száma végtelen. És nagyon úgy néz ki, velünk is maradnak, most és mindörökké.

 
Kondenzcsíkot húzó repülő
 
 Forrás:
pixabay.com
 

Szénási Sándor jegyzete az Esti gyors 2024. április 24-i adásában hangzott el.