„Támogassa
Publicisztika
Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete

Nem számítanak a szakmai vélemények, a műszaki és egyéb okok egy politikailag felértékelt terv megvalósításakor. Csak az számít, hogy a kormány vezetője mit akar. És hogy mit akar általa például egy igazi nagyvezér, a kínai kommunista párt és kormány első embere, Hszi Csin-ping. Rózsa Péter jegyzetében a zalai olajmezőtől és Rákosi elvtárstól jut el napjainkig.

Szittyák – Szénási Sándor jegyzete

24/01/2024 18:03

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

2023 novemberében 1371 exmagyar fordult az országgyűléshez, hogy nyilvánítsa őket szkíta népcsoporttá, ám a szolgahad ezt megtagadta. Csoda-e, ha ezután a harcos, ha 88 éves, ha nem, légpuskát és gumilövedéket szerez be, hogy az áruló kormányt megdöntse, és ezt még novemberben bejelentse egy videón?

2024. január 24. Esti gyors-részlet (2024.01.24. Szénási Sándor jegyzete)
03:36
00:00

Itt az arzenál: AK gépkarabély, maroklőfegyver, lőszer, gázpisztoly, légfegyver, gumilőszer, az állam ellen elkövetendő súlyos bűncselekmény tartozékai. Jó, nem a legpengébb darabok, a forgópisztolyt konkrétan egy múzeumból lophatták, a többi is kivénült vas, a légpuskát meg tán a kőszívű ember fiai használhatták zsenge gyerekkorukban. Tegyenek mellé egy Hammerli Black Force 880 csőletörős puskát, és megértik, miről beszélek.

Az államrendet ezekkel a flintákkal akarták megdönteni, a rendőrséget, hadsereget le-, a új nemzeti szabadcsapatokat viszont felfegyverezni, volt, és jelenlegi kormánytagokat letartóztatni, és kikiáltani a Szkíta Magyarországot. Merthogy róluk beszélünk, a szkítákról. A rendőrség szkíta-összeesküvést leplezett le, tíz helyen kutattak, nyolc embert hallgattak ki, és hármat tartóztattak le, egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci szkítát.

Könnyű persze gúnyolódni rajtuk, a számukon, a korukon, azon, hogy nem is beszélnek szkítául, hogy egy árva őst sem tudnak felmutatni az ukrán és dél-orosz területről az i.e. 7. századból és később, hogy nem tudják: a régi görögök minden, e területen áthaladó lovas nomád népet szkítának hívtak, a középkorban e hagyomány alapján nevezték így a magyarokat is, hogy a szkíta nem is nép, hanem népcsoportok szövetsége stb.

Azonban miért ne lenne lehetséges, hogy egy undok novemberi reggelen felébred egy ember, belenéz a reggeli híradóba, elmélázik a napon, ami vár rá, adóöügyek, gázszámla, az asszonynak hat évre elhalasztott csipőműtétje, a szomszéd, aki hajnal óta ver valamit, vagy valakit, és hirtelen így szól: Én szkíta vagyok.

Felhívja egy barátját, az is egy másikat, tizediket, és láss csodát, kiderült, hogy mind szkíta, egy se avar, egy se hun, egy se kiskunfélegyházi. Mind úgy érzi, elég volt az igavonó barom életből, férfi akar lenni, aki, ahogy Hérodotosz írja: áldozata koponyájából issza a vérét, a skalpjából kéztörlőt készít és tegezt. A szkíta nem könyörög, kérni is csak egyszer kér. 2023 novemberében 1371 exmagyar fordult az országgyűléshez, hogy nyilvánítsa őket szkíta népcsoporttá, ám a szolgahad ezt megtagadta. Csoda-e, ha ezután a harcos, ha 88 éves, ha nem, légpuskát és gumilövedéket szerez be, hogy az áruló kormányt megdöntse, és ezt még novemberben bejelentse egy videón?

A rendőrség azóta nyomozhatott titokban, de meg is lett az eredménye.

Az egyik kihallgatott most éppen a mobilját böngészi, majd elhalványul, és odamutatja a másiknak. A szöveg azt boncolgatja, hogy a szkíták egyik csoportját Délkelet– és Kelet–Európában erdélyi trák-szkítáknak nevezték, közkeletűen....

– Dákoknak... – leheli rémülten a társa, míg szkíta testvére reszkető ujjakkal a csoport tagjait hívja fel sorban. Maradunk magyarok, közli lehangoltan. Részletek később.