„Klubrádió
A lényeg

Zelenszkij kritizálta Magyarország olajembargós hozzáállását, Szijjártó reagált

25/05/2022 16:00

| Szerző: Klubrádió

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a davosi világgazdasági fórumon élőben jelentkezett be, ahol arról is beszélt, hogy  Magyarország miatt nem lesz olajembargó Oroszország ellen. Szijjártó Péter külügyminiszter nem hagyhatta szó nélkül a kritikát, iróniával válaszolt a Facebookon.

"Mondogatják nekik, hogy ott, Ukrajnában emberek, gyerekek halnak meg, megölik őket. Úgy, mint a 18 éves gyilkos Texasban, csakúgy hozzánk is 18 éves katonák jöttek Oroszországból, és gyerekeket kínoztak. Beszéltek nekik erről, ők viszont azt mondják: mindent értenek, de honnan szerezhetnének pénzt” – mondta Zelenszkij, aki az "ők” alatt feltételezhetően Magyarországot értette, írja a Telex.

Világgazdasági Fórum
 MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron
Fotó: Laurent Gillieron
 

A magyar külügyminiszter szerint ha mindaz, amit Zelenszkij elnök Davosban mondott ukránul azt jelenti, hogy "Köszönjük nektek magyarok, hogy befogadtatok több mint 720 ezer menekültet, köszönjük, hogy ellátjátok őket, köszönjük, hogy munkát adtok nekik, köszönjük, hogy felajánlottátok 130 ukrán gyerek gyógykezelését, köszönjük, hogy felajánlottátok a sebesült ukrán katonák kórházi ellátását, köszönjük, hogy 1000 ukrán fiatalnak készek vagytok ösztöndíjat adni, köszönjük hogy készen álltok egy iskolánk, valamint egy óvodánk újjáépítésére, és köszönjük, hogy segítetek a belső menekültek elszállásolásában!” Akkor a válaszunk az, hogy szívesen és ezután is segíteni fogunk!