„Klubrádió
A lényeg

Zay zavarja a propaganda adását

8/10/2021 16:40

| Szerző: Klubrádió

Sok milliárdunkat dobták a kukába a fideszes kormánypropaganda működtetői. Karácsony visszalépésével semmi értelme nincs a "Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!" kampánynak. Márki-Zay lejáratására nem készülhetett forgatókönyv. Sőt, nem is számoltak vele, még egy mellékszerepet sem kapott a lejárató filmjükben. Fideszes prominens politikusok blődségeket nyilatkoznak, nem tudják mit kezdjenek a Gyurcsány-Márki-Zay párossal. Azért próbálkoznak.

Orbán Viktornál bővebb, és kevésbé őszinte reakcióval állt elő Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Továbbra is Gyurcsányt sejti (sőt tudja) a háttérben: "Most épp leveszi a balfék havert. Miután mindenki számára kiderült, hogy Karácsony nemhogy egy ország, de egy város vezetésére is alkalmatlan, kiderült, hogy rossz polgármester, és kiderült, hogy vállalhatatlanná vált a szavazók előtt, Gyurcsány lecseréli. Van még két embere a színpadon, szóval nyugalom, tovább dübörög a Gyurcsány-show!" – írja a Facebookon.

A múlt heti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az előválasztással kapcsolatban az Atv kérdésére azt mondta, hogy: "Ennek az egész show műsornak a vége nem nyitott, hanem egy előre koreografált forgatókönyv szerint zajlik. És valóban ennek megfelelően a főpolgármester lesz az ellenzék közös jelölte. Addig még lehet néhány vitát folytatni, ezt a színjátékot tehetséges és kevésbé tehetséges színészekkel űzni, de a végeredmény ettől még ugyanolyan biztos, minthogy egy darab végén már a történet vége az elejétől ismert".

Ezután a 444.hu kérdésére Gulyás megerősítette, hogy Karácsony Gergely lesz a baloldal jelöltje, majd hozzátette, hogy ezt onnan lehet tudni, hogy jól informáltnak kell lenni.

Kormányinfó
MTI/Máthé Zoltán
 
 

Karácsony Márki-Zay javára való visszalépése után az Atv megkereste Gulyásékat, a Miniszterelnökségi Sajtóiroda pedig ezt a választ küldte: "Gulyás Gergely töredelmesen elnézést kér Karácsony Gergelytől és Gyurcsány Ferenctől. A főpolgármestertől azért, mert olyan szerepben tüntette fel, amelyet Gyurcsány Ferenc nem neki szánt. Gyurcsány Ferenctől pedig azért, mert szellemesebb forgatókönyvíró, mint gondolta".

Valahogy majd csak kimagyarázzák azt is, amit Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Telexnek az első forduló előtt mondott, hogy Márki-Zay nem Gyurcsány embere.