„Klubrádió
A lényeg

Wittinghoff Tamás: politikai játszma folyik

21/01/2020 15:07

| Szerző: Klubrádió

Büntetőfeljelentést tett a fővárosi kormányhivatal a Budaörsi Egészségügyi Központban decemberben végzett szürkehályog-műtétek utáni fertőzések miatt.

2020. január 21. A lényeg / részlet, Wittinghoff Tamás (20.01.21.)
03:29
00:00

Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás ennek - ahogy mondta - még örül is, mert így legalább kiderül, hogy mi történt az egyébként jó hírű és elismert magánrendelőben. Tízezer ilyen műtétre kettő ilyen szövődmény esett az elmúlt években. Jelezte azt is, tavaly legalább 70 ezer kórházi fertőzésről lehet tudni, de egyikben se indult büntetőeljárás. Szerinte kirajzolódik egy politikai játszma, hiszen sokan szeretnék ezt a rendelőt megszerezni.

A Klubrádió kérdésére Wittinghoff Tamás elmondta: hazugság az az állítás, hogy  a rendelőben dolgozna egyik rokona. Azt mondta, ezt a Fidesz korábbi helyi elnöke dobta be, aki éveken keresztül 3-4 millió forintért mérte fel a Főkertnek, hogy az emberek szeretnek pihenni a parkokban. Ő keresett egy orvost, aki őszerinte Wittinghoff rokona, a polgármester annyit mondott: az illető egyrészt nem a rokona, másrészt nem dolgozik az intézményben.