„Klubrádió
A lényeg

Völner-ügy: egy fonyódi végrehajtó már rács mögött

15/12/2021 08:40

| Szerző: Klubrádió

N. Gábor a Fonyódi Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó. Vagyis csak volt. Most éppen rács mögött ül, legalábbis az irodájának az ajtaján az van kiírva, hogy technikai okok miatt az ügyfélfogadás szünetel, ahol korábban rengetegen megfordultak, de a Népszava szerint ez a felirat az eufemisztikus kifejezés arra, hogy N.-t a rendőrség azzal vádolja, hogy nagyon komoly kenőpénzért sikerült megszereznie ezt a pozíciót.

Megegyezés a kilakoltatásra várók és az önkormányzat köz
 
Megegyezés a kilakoltatásra várók és az önkormányzat köz
 
Budapest, 2003. november 27. Megegyezés született a Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara közreműködésével a VII. kerületi Önkormányzat és a bírói végzés nyomán kilakoltatásra váró roma családok között. A megegyezés értelmében a két családnak el kell hagyni a Garay utca 5. szám alatti ideiglenes lakásaikat, de helyette az önkormányzat március 31-ig szükséglakásokat biztosított az érintetteknek. A képen: ideiglenes helyre költöztetik a családokat. MTI Fotó: Takáts Péter
Fotó: Takáts Péter
 

 

Az ügyészségi iratok szerint "N. 2021. június 7-én 42 677 000 forintot adott át összesen a Kar elnöke részére, mely összegekből dr. Völner Pál" is kapott, aki akkor még államtitkárként felügyelte ezt a területet. A fonyódi önálló bírósági végrehajtói pályázati felhívás a Hivatalos Értesítő 2019. augusztus 30-án jelent meg, és N. Gábor kilenc társával együtt 2020. február 5-én vehette át kinevezését. A 10 meghirdetett álláshelyre – két zalaegerszegi, egy-egy veszprémi, kisvárdai, hajdúszoboszlói, zirci, nyírbátori, keszthelyi, ceglédi és fonyódi végrehajtói hely – összesen 278-an pályáztak, tehát irtó nagy volt a verseny: közülük a fonyódi és a ceglédi kinevezett van letartóztatásban.

A 36 éves jogász N. Gábor a végrehajtói cégét alig két héttel a kinevezése előtt, január 22-én jegyeztette be, és már működésének első évében, 107,99 millió forintos árbevételt ért el, ebből az adózott eredmény 42,6 millió forint volt, ami pontosan megegyezik az idén júniusban kifizetett kenőpénz összegével.