„Klubrádió
A lényeg

Vettel a homofób törvényről: Nyomasztó, hogy egy EU-s ország ilyet hoz

30/07/2021 15:38

| Szerző: Klubrádió

Lewis Hamilton után egy másik Forma-1-es világbajnok, Sebastian Vettel is élesen bírálta a magyar kormány pedofilellenesnek nevezett törvényét, azt mondta: nyomasztónak tartja hogy egy európai uniós tagország ilyen törvényt hoz. Közölte: nem érti, miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak.

„Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege. Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz.”

A többi közt erről beszélt Sebastian Vettel a hétvégi Magyar Nagydíjt megelőző sajtótájékoztatóján a kormány által hozott melegellenes pedofiltörvénnyel kapcsolatban a motorsport.com beszámolója szerint, amelyet a 24.hu közölt.

Szerinte már rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy tanuljunk a múltból, és egyszerűen nem érti, miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak; élni és élni hagyni.

Megjegyezte, természetesen nem nekik kell törvényeket hozniuk, de az ő felelősségük is, hogy támogassák azokat, akiket ez hátrányosan érintett.

Az is kiderült, hogy Vettel szivárványos sisakban áll rajthoz a Hungaroringen. Az erről szóló Twitter-üzenetben az áll: a német pilóta és csapata, az Aston Martin is szolidaritást vállal a magyar és a nemzetközi LMBTQ+-közösséggel.


Csütörtökön Lewis Hamilton az Instagram-oldalán kritizálta a törvényt, azt írta: elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető ez a magyar kormánytól. Erre Varga Judit igazságügyi miniszter és Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő is beszólt a Forma-1 hétszeres világbajnokának. 

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)