„Klubrádió
A lényeg

Lewis Hamilton a magyar homofób törvényről: Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető ez a kormánytól

29/07/2021 13:34

| Szerző: Klubrádió

A hétvégi Magyar Nagydíj előtt a Forma-1 hétszeres világbajnoka, a brit Lewis Hamilton is keményen bírálta a homofób módosítókkal átírt, elvileg pedofilellenes törvényt. Instragram-sztorijában azt is írta: arra biztatja a magyar embereket, hogy szavazzanak a következő parlamenti választáson azért, hogy megvédjék az LMBTQ+-közösség jogait.

Ahogy a 444 kiszúrta, a hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta ezúttal is szót emelt emberi jogi kérdésekben. Hamilton a rasszizmus ellen és a környezet, valamint az állatok védelmében is többször kiállt már. Ezúttal Instragram-sztoriban írta le, mennyire nem ért egyet a magyar homofób törvénnyel:

„A hétvégi nagydíj előtt szeretném kifejezni támogatásomat mindazok felé, akiket érint a kormány LMBTQ+-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető, hogy a hatalmon lévők egyáltalán felvetnek egy ilyen törvényt. Mindenki megérdemli a szabadságot, hogy önmaga legyen, mindegy, hogy kit szeret, vagy milyen az identitása. Arra biztatom a magyar embereket, hogy szavazzanak a következő parlamenti választáson azért, hogy megvédjék az LMBTQ+-közösség jogait, nagyobb szükségük van a támogatásunkra, mint valaha. Szeressétek azokat, akik körülöttetek vannak, mert a szeretet mindig győz” – fogalmazott a pilóta.

Lewis Hamilton világbajnoki címek számában Michael Schumacherrel együtt tartja a rekordot, futamgyőzelmekben viszont már ő az egyeduralkodó, eddig 99-szer nyert a 36 éves brit.

(Kiemelt kép: Wikipedia)