„Köszönjük
A lényeg

Végrehajtás alatt áll a TV2, mert nem tettek közzé helyreigazítást arról, hogy hazudtak Donáth Annáról

24/04/2023 15:07

| Szerző: Klubrádió

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője még korábban végrehajtókat küldött a TV2-re, mivel valótlan álltásokat közöltek róla, majd nem tettek közzé helyreigazítást - annak ellenére sem, hogy arról bírósági ítélet született. A politikus hétfőn Facebookon számolt be róla, hogy már a csatorna cégkivonatába is bekerült, hogy végrehajtás alatt állnak.

„Amellett, hogy csúnya foltot ejt egy vállalat megítélésén, erősen kérdéses, hogy egy végrehajtás alatt álló médiacég mennyiben pályázhat eredményesen bármilyen közbeszerzésre vagy kulturális forrásra" – írja Donáth.

Arra a kérdésre, hogy figyelembe veszi-e a kabinetiroda a hirdetések odaítélése során, hogy adott médium jogkövető magatartást tanúsít–e, nem válaszolt.

A képviselő jogerősen megnyerte a pert a TV2, az Origo és a Ripost ellen, miután több cikkben is valótlan állításokat tettek közzé róla. Az ítélet szerint a lapoknak el kell távolítania az összes cikket, amelyben a valótlan állítással foglalkoznak, bocsánatkérő közleményt kell közzétenniük, a Tények című műsorban pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak. Továbbá kötelezte a sajtóorgánumokat a bíróság négymillió forint fizetésére is, amit Donáth eladományozna.