„Klubrádió
A lényeg

Várkonyi Andrea 750 millióval szállt be a Mészáros Lőrinccel közös cégbe

8/10/2021 17:44

| Szerző: Klubrádió

750 millió forintos kölcsönre vonatkozó követelés formájában hatalmas összeget tett bele Várkonyi Andrea még augusztusban az első, Mészáros Lőrinccel közös cégébe – számolt be a 24.hu cégbírósági dokumentumok alapján. A papírokból kiderült, hogy a házasságot megelőző tranzakciónál Mészáros maga is így tett (bár neki ez bizonyára egyszerűbb volt), vagyis összesen 1,5 milliárd forinttal gyarapították kft.-jük tőketartalékát.

Szeptember végén házasodott össze Várkonyi Andrea televíziós műsorvezető és Mészáros Lőrinc, Magyarország leggazdagabbnak tartott embere, gazdasági együttműködésük azonban már korábban elkezdődött – hívta fel a figyelmet a 24.hu. Első közös cégüket, az EKHO Belvedere Kft.-t augusztus végén szerezték meg a Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealaptól. A cégről azon kívül nem sokat tudni, hogy fő tevékenysége saját tulajdonú és bérelt ingatlanok bérbeadása, üzemeltetése, a tulajdonosok pedig 50-50 százalékban érdekeltek az 50 milliós jegyzett tőkéjű vállalkozásban.

Cégbírósági dokumentumokból kiderült: a cég megszerzésekor, augusztus utolsó napján ugyanis összesen 1,5 milliárd forintnyi követelést apportáltak a cégbe. A fejenként 750 millió forintos nem vagyoni hozzájárulás az EKHO Belvedere Kft. tőketartalékába került. A portál megfogalmazása szerint nagyon leegyszerűsítve az történt, hogy Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc is kölcsönadott valakinek vagy valakiknek 750-750 millió forintot, és ezeket a követeléseket vitték be a közös bizniszbe.

Megjegyezték: míg Mészáros Lőrinc szempontjából egy 750 milliós kölcsön bagatellnek, Várkonyi Andrea esetében meglepően nagynak tűnik. Ugyanis a műsorvezető résztulajdonában lévő, a Mészáros Csoportnak is dolgozó Whitedog Media nevű reklámügynökség viszonylag fiatal vállalkozás, egyetlen lezárt üzleti év áll a háta mögött – igaz, néhány hónap alatt is 127 milliós bevételt és 52 millió forint nyereséget produkált.

Ennél jóval szerényebb eredményeket ért el a Várkonyi család járóbeteg-ellátással foglalkozó közös vállalkozása, amely működése utolsó öt évében szűk 16 milliós bevétel mellett 1 millió 77 ezer forintos adózott eredményt ért el úgy, hogy az utolsó négy évben veszteséges volt – olvasható a cikkben.