„Klubrádió

Várkonyi 35 milliós osztalékot vett ki cégéből

1/06/2021 07:52

| Szerző: Klubrádió

A Whitedog Media Kft.-t 2020 szeptemberében alapította Várkonyi Andrea, mely az azt követő négy hónapban 127 millió forint nettó bevételt és 52,8 millió forint adózott eredményt ért el. A leadott mérleg szerint 35 millió 250 ezer forint osztalékot vett fel Várkonyi.

Leadta mérlegét a dr. Várkonyi Andrea többségi tulajdában lévő cég, a Whitedog Media Kft., amelyet Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos menyasszonya Gergely Judittal közösen birtokol – írja a 24.hu.

Ez alapján tavaly szeptemberi bejegyzése utáni négy hónapban 127 millió forint nettó bevételt és 52,8 millió forint adózott eredményt ért el a Várkonyi Andrea többségi tulajdonában lévő cég. A nyereségből Várkonyi Andreának 35 millió 250 ezer forint osztalék jutott a tavalyi év után, míg üzlettársának, Gergely Juditnak 11 millió 750 ezer forint.

A vállalatról eddig annyit lehetett tudni, hogy a Várkonyi akkor indította a vállalkozást, amikor otthagyta a Mészáros Lőrinc volt felesége által birtokolt Life TV-t. Később, decemberben a céget egy Mészároshoz és Vida József TV2-tulajdonoshoz köthető villába jegyezték be. A Whitedog Media egyik első ügyfele is a Mészáros-csoport volt, a cégcsoport egyik jótékonysági programját, a High-Tech Suli pályázatot menedzselik.