„Támogassa
A lényeg

Varga Judit után Texasban turnézott Novák Katalin is

22/09/2023 09:51

| Szerző: Klubrádió

Texas államnak és Magyarországnak egyaránt fontos az illegális migráció elleni küzdelem és a hagyományos értékek - mint a család és a nemzet - tisztelete. Ezt Novák Katalin mondta, miután Austinban tárgyalt Texas republikánus kormányzójával, Greg Abbott-tal.

A megbeszélésen szóba került, hogy Texas kőolaj- és gázipara milyen módokon segítheti Magyarország energiaigényének kiszolgálását.

Novák Katalin Texas kormányzójával tárgyalt
 
Novák Katalinés Greg Abbott, Texas állam kormányzója. Fotó:MTI/Sándor-palota
 

Novák azt mondta, várakozással tekint a Magyarország és az Axiom Space houstoni központú űripari vállalat között a közelmúltban létrejött 65 millió dolláros szerződésre. A partnerség elősegítheti, hogy Magyarország másodszor is embert küldhessen a világűrbe.

Az államfő találkozott Texasban élő magyar származású amerikai közéleti szereplőkkel. Austinban George Friedman geopolitikai szakértővel, íróval, a Stratfor hírszerzési és stratégiai témákkal foglalkozó kiadó alapítójával, Dallasban pedig Steve F. Udvar-Házy üzletemberrel, befektetővel, az Air Lease Corporation légiközlekedési vállalat ügyvezető elnökével tárgyalt – írta az MTI. 

Nemrég Varga Judit is Texasban járt, de ha már ott volt, ő legalább felvett egy Stetson-kalapot:

 
Varga Judit Texasban
Facebook