„Támogassa
A lényeg

Szuverenitásvédelmi törvény: Varga Judit szerint a fősodratú média is a magyar érdekek ellensége

28/11/2023 14:18

| Szerző: Klubrádió

"A határainkon belül pedig az idegen érdekek kiszolgálóit kell rendre visszavernünk, akik nagy, nemzetközi NGO-hálózat által, guruló dollárok segítségével vagy éppen a fősodratú, progresszív, liberális médián keresztül próbálják aláásni a magyar érdekérvényesítést" – fogalmazott a volt miniszter a szuverenitásvédelmi törvény vitáján a parlamentben.

Kedden elkezdődött a parlamentben a szuverenitásvédelmi törvény és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítások általános vitája, amihez Tuzson Bence igazságügyi miniszter azzal adta meg a baljós alaphangot, hogy „szuverenitásunkat napi szinten éri támadás, és ezekkel a támadásokkal szemben nekünk, magyaroknak folyamatosan kell védekeznünk” – számol be a 444.hu.

Az utána felszólaló Varga Judit (egyébként Tuzson elődje a poszton) már nemcsak a külföldi pénzeket elfogadó szervezeteket vette célba, hanem kimondta:

„A határainkon belül pedig az idegen érdekek kiszolgálóit kell rendre visszavernünk, akik nagy, nemzetközi NGO-hálózat által, guruló dollárok segítségével vagy éppen a fősodratú, progresszív, liberális médián keresztül próbálják aláásni a magyar érdekérvényesítést.”

Ezért szerinte természetes reflex, ha azt mondják, Magyarország nem engedheti, hogy bárki korlátozza a függetlenségét és szuverenitását. Majd a múlt héten beterjesztett javaslatok igazolására európai példákat sorolt fel, amik egyébként nagyrészt a külföldi dezinformációt célozták.

Bejelentette, hogy demokráciavédelmi csomagot nyújt be, ami lehetővé teszi, hogy feltárják a rejtett külföldi befolyást és a tisztességtelen finanszírozást. De Varga Judit szerint ennek az intézkedéscsomagnak a megalkotását a „transzparenciától rettegő, nemzetközi NGO-hálózat” próbálja megakadályozni, ezért nincs előrelépés.

Varga Judit szerint 2022-ben a magyar baloldal kockáztatta az ország szuverenitását, de ennek nem lehetett komolyabb következménye a jelenlegi szabályok miatt. „Hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer, a Fidesz-KDNP képviselői az előttünk fekvő szuverenitásvédelmi törvényjavaslatot nyújtották be a Tisztelt Ház elé.” A felszólalás végén az ellenzéknek azt üzente:

„A baloldali képviselőknek pedig bátorságot kívánok, hogy egyszer végre a magyar emberek érdekeit helyezzék a nemzetközi pénzemberek és hálózatok érdekei elé.”

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)