„Klubrádió
A lényeg

Vadászgép zuhant le Olaszországban, a balesetben meghalt egy ötéves gyerek

17/09/2023 02:28

| Szerző: Klubrádió

Lezuhant Torinónál az olasz légierő világhírű Frecce Tricolori bemutatócsapatának egyik Aermacchi MB-339 PAN típusú repülőgépe. A lezuhanó repülő eltalált egy autót, a balesetben meghalt egy ötéves kislány.

Egy vasárnapi légi bemutatóra gyakorolt az olasz légierő Frecce Tricolori nevű csapata, amikor az alakulat egyik gépe lezuhant Torino közelében. A pilótának sikerült katapultálnia, a lezuhanó gép viszont eltalált egy autót a San Francesco al Campo településhez tartozó területen. A gépjárműben egy négytagú család ült, a balesetben meghalt egy ötéves kislány, bátyját másodfokú égési sérülésekkel szállították kórházba. A szülők kisebb égési sérüléseket szenvedtek, és sokkos állapodban vannak a baleset miatt.

Az esetről készült videón az látszik, ahogy az Aermacchi MB-339 repülőkből álló formáció szélső gépe elválik a többitől és előbb jóval alacsonyabban repül, majd a földbe csapódik. Az is látható, ahogy a pilóta katapultál. A pilóta a gyakorlat közben jelezte a csapatvezetőnek rádión, hogy motorproblémái vannak, és elszakad a többi géptől, majd elvesztette a repülő felett az irányítást.  A légi parádét lefújták a szervezők.

Múlt vasárnap Magyarországon volt halálos kimenetelű repülőbaleset: bemutatórepülés közben lezuhant egy T28 Trojan típusú gép a Székesfehérvárhoz közeli Börgönd repülőterén. A kisrepülőn utazó 67 éves pilóta és 37 éves utasa a helyszínen életét vesztette, további négy ember megsérült.

(via hvg.hu, kiemelt kép:  Tim Felce (Airwolfhound) / Wikimedia Commons))