„Támogassa
A lényeg

Ungár Péter lesz az LMP EP-listavezetője

9/09/2023 16:06

| Szerző: Klubrádió

Kongresszust tartott szombaton az LMP, amelyen eldőlt, hogy a jövő évi európai parlamenti választásokon kik lesznek a zöldpárt listájának élén. A listavezető Ungár Péter társelnök lesz, a másik társelnök Schmuck Erzsébet pedig a második helyen szerepel majd – számolt be a Magyar Hang.

Ungár beszédében leszögezte, nem ülne be képviselőnek az Európai Parlamentbe (EP), a listavezetéssel a politikai ajánlat képviseletét vállalja magára. Arról is beszélt, hogy az EP nem a legfontosabb tényező az európai politikában, hazudik, aki azt mondja, hogy az EP-képviselőknek köszönhetően magasabb lesz a tanárok fizetése vagy éppen csökkenni fog az infláció, ugyanakkor számít, milyen gondolatok hangzanak el ott. Épp ezért szükség van arra, hogy magyar képviselő is legyen a zöld frakcióban, mert enélkül „az egész zöld átállás Európában egy hazug, üres, nyugati felsőközéposztálybeli ígéret marad”. Azt mondta, azért fognak dolgozni, hogy a multinacionális tőke legalább ne tudjon szó nélkül mindent elkövetni.

A belföldi ügyekkel kapcsolatban elmondta, vannak olyanok, amelyek nem várhatnak Orbán leváltásáig. Annak ugyanis nincs többsége ma az országban, ugyanakkor a miniszterelnök kisebbségben van azzal a szándékával, hogy az akkumulátor nagyhatalommá változtassa Magyarországot – véli Ungár.