„Klubrádió
A lényeg

Ujhelyi még nem tervez más pártba belépni

3/10/2022 13:38

| Szerző: Klubrádió

Az eredetileg az MSZP megújítására szánt Esély Mozgalommal kíván foglalkozni a pártból kilépett EP-képviselő.

Vasárnap mintegy 150 résztvevővel megtartotta első igazi “online taggyűlését” – több mint 80 településről jelentkeztek be az aktivisták – az Esély Mozgalom, az Ujhelyi István európai parlamenti képviselő által életre hívott politikai-közéleti szerveződés, amelyet a politikus még az ellenzék áprilisi választási bukása után, április végén "elhervadt a szegfű" felkiáltással hozott létre – írja a hvg.hu.

A portál információi szerint ezután az Esély Mozgalom célja nyilvánvalóan elsősorban nem az MSZP megújítása lesz, ám az biztos, hogy Ujhelyi folytatja a mozgalom szervezését, sőt úgy tudjuk: csak az Esély-körökre koncentrál most Ujhelyi és a környezete megerősítette: "nem keresték és jelenleg nem is tárgyal más párttal, hanem EP-képviselői munkája mellett leginkább a mozgalmát építi".

Ahogy arról korábban a KLubrádió is beszámolt, Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a Facebook-oldalán jelentette be, hogy búcsúzik a Magyar Szocialista Párttól.

Ezt követően a Magyar Szocialista Párt közleményt adott ki, amelyben arra szólítják fel a politikust, hogy adja vissza mandátumát az Európai Parlamentben, amit az MSZP-n keresztül nyert el.