„Támogassa
A lényeg

Új táblák figyelmeztetnek a szabályos parkolásra Budapesten

13/10/2021 15:10

| Szerző: Klubrádió

Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs utcában, a Dohány utcában és a Wesselényi utcában. A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Közút ezzel egy újabb lépést tett afelé, hogy a belvárosban kiszámíthatóbbá váljon a trolibuszok és ezzel együtt az utasok közlekedése - írja a BKK.hu.

A fővárosban évente több mint 2000 olyan esetet regisztrálnak, amikor egy szabálytalanul parkoló autó akadályozza a BKK járatainak haladását. Ezek a forgalmi helyzetek nemcsak a közlekedésszervező társaságnak okoznak plusz munkát, hanem az utasokat is akadályozzák abban, hogy a megfelelő időpontban elérjék úti céljukat. Az esetek mintegy fele a belvárosi trolibuszvonalakat érinti, ahol a szűk utcák és az áramellátáshoz való kötöttség miatt sokkal nehezebb kikerülni egy-egy rossz helyen parkoló autót.

A forgalmi fennakadások csökkentése érdekében október elején a nagyobb méretű járművek, így az autóbuszok és trolibuszok haladását elősegítő szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a leginkább érintett belvárosi utcákban:

a Nefelejcs utcában,
a Dohány utcában,
a Wesselényi utcában.

A helyszínek kijelölése nem véletlen: az idei évben eddig összességében a Nefelejcs utcában mintegy 48 órát állt a forgalom, míg a Dohány utcában több mint 36 óra, a Wesselényi utcában pedig közel 12 óra volt a zavarok összideje – írja a társaság.