„Támogassa
A lényeg

Új idők: a pápa tárgyalást rendelt el szexuális zaklatás miatt

15/01/2024 07:40

| Szerző: Klubrádió

Új időket jelezhet a Szentszék hozzáállásában, hogy Ferenc pápa személyesen rendelte el azt a – szexuális zaklatással összefüggő – tárgyalást, amelyet, rendhagyó módon, a Vatikánban, a Rota Romana pápai udvarban tartanak.

A vád szerint az egyik elismert, magas titulussal rendelkező vatikáni pap egy fiatal német pap ellen követett el szexuális visszaéléseket, aki 2003 márciusától 2004 őszéig doktoranduszként szolgált. Az áldozatnak Rómában is tanúskodnia kell. A vád és a tárgyalás alapja az a leirat, amely 2019 áprilisában került a Bild cikke nyomán a a nyilvánosság tudomására.

 
Ferenc pápa Forrás:
Facebook
 

Az állítólagos elkövető a bírósághoz fordult, kérvényezve, hogy semmisítsék meg a lap jelentését. Tavaly november 24-én az állítólagos sértettnek vallomást kellett tennie a hamburgi regionális bíróság előtt.

A vádlottnak – a lap szerint – 2011-ben XVI. Benedek pápa „Őszentsége prelátusa” címet adományozott. Ügyvédje szerint a prelátus „a lehető leghatározottabban visszautasította a vádakat”, rágalmaknak titulálva azokat. A férfit március 1-jén a hamburgi bíróság fogja kihallgatni. (A Blikk nyomán)