„Klubrádió
A lényeg

Trumpot kihallgatták a New York-i főügyészségen

10/08/2022 16:05

| Szerző: Klubrádió

A New York-i főügyészségen helyi idő szerint szerda délelőtt kihallgatták Donald Trump volt amerikai elnököt, írja a CNN. A téma, Trump cégeinek pénzügyeivel kapcsolatos nyomozás, amelyben most az a kérdés, hogy a Trump Organization félrevezette-e a hitelezőket, a biztosítókat és az adóhatóságokat azzal, hogy megtévesztő pénzügyi kimutatásokat adott át nekik.

Donald Trump mindenesetre a saját közösségi oldalán azt írta, hogy „ez az Egyesült Államok történetének legnagyobb boszorkányüldözése”. A „nagyszerű társaságomat és engem is minden oldalról támadnak” - írta, le banánköztársaságnak nevezte az országot, idézi az írást a Telex.

Az FBI házkutatást tartott Donald Trump floridai otthonában
 
Az FBI házkutatást tartott Donald Trump floridai otthonában
 
Palm Beach, 2022. augusztus 9. Rendőrautók Donald Trump volt amerikai elnök floridai rezidenciájának bejárata előtt Palm Beachben 2022. augusztus 8-án. Az épületegyüttesben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói tartottak bejelentés nélküli házkutatást. MTI/AP/Terry Renna
Fotó: Terry Renna
 

 

A New York-i legfelsőbb bíróság korábban úgy döntött, hogy az exelnöknek és két gyerekének eskü alatt kell kérdésekre válaszolniuk az adócsalási ügyben. Két napja az FBI házkutatást tartott Trump floridai rezidenciáján. Kedd este pedig kiderült, hogy a jövőben nem titkolhatja tovább adóügyeit, a képviselőház szakbizottsága megkaphatja Trump adóbevallását.