„Klubrádió
A lényeg

Toroczkai László beperli Hadházy Ákost

29/03/2024 19:24

| Szerző: Klubrádió

Toroczkai László beperli Hadházy Ákost, mivel utóbbi azt állította a Mi Hazánk politikusáról, hogy ő lehet az egyik olyan politikus, akit az oroszok pénzelnek külföldről.

Mi is megírtuk, hogy propagandahálózatot lepleztek le európai hírszerző szolgálatok. Az is kiderült, hogy német, belga, francia, holland és lengyel politikusok mellett magyar politikusok is kaptak pénzt. A csoport a prágai székhelyű Voice of Europe hírportálon keresztül terjesztett olyan narratívákat, amelyek célja az volt, hogy az Európai Uniót eltántorítsa attól, hogy segítse Ukrajnát az orosz hadsereg elleni harcban – erről maga Petr Fiala cseh miniszterelnök számolt be szerdán.

Hadházy Ákos a Facebookon Toroczkai Lászlót, a Mi Hazánk parlamenti frakcióvezetőjét és Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ főigazgatóját nevezte meg, mint lehetséges orosz pénzzel támogatott magyar politikusokat. Állítását azzal próbálta alátámasztani, hogy ha az azóta már elérhetetlenné tett Voice of Europe híroldal interneten tárolt változatát nézi meg valaki, két magyar politikust talál, akikkel interjút közölt a Prágából (már nem) működő lap, az említetteket. A Deník N című cseh lap pedig arra a cseh származású német AfD-politikusra, Petr Bystronra hivatkoztak, aki a Mi Hazánk január végi rendezvényének vendége volt. Ezen az eseményen jelentette ki Toroczkai, hogy a Mi Hazánk "igényt tart Kárpátaljára".

Toroczkai László úgy reagált erre, hogy rágalmazás miatt pert indít Hadházy ellen hozzátéve, hogy "a jelek szerint ugyanis a globalista hálózat is megkezdte ócska kampányát, hogy beavatkozzanak az EP-választásokba". Azt is írta, hogy Hadházy "egyetlen bizonyítéka, hogy a Voice of Europe interjút készített velem. Még szép, hogy interjút adtam, ha kértek. Ez a dolgom. Ehhez nem kell titkosszolgálati nyomozás. Azt nem tudtam, hogy esetleg oroszok finanszírozzák, de akkor mi van? Egyenesen az orosz állami médiának is adok rendszeresen örömmel interjút, nem kell ehhez trükközni, ahogy a BBC-nek vagy az amerikai AP-nek is szoktam".

Hadházy Ákos már reagált is a hírre, hogy a mihazánkos politikus feljelenti. Elmondta, hogy áll a per elébe, megjegyezve azt, hogy "ha az embert egy zsebnáci perli be, az valójában megtiszteltetés. Sok fideszes tolvaj fenyegetőzött már ezzel, mindig felér egy fél beismeréssel".