„Klubrádió
A lényeg

Többször bizonyította alkalmatlanságát: megkapta a nemzetbiztonságot

5/10/2022 07:18

Egy 34 éves feltörekvő politikus kapta meg a nemzetbiztonsági szolgálatok felügyeletét. Farkas Örs helyettes államtitkár a Miniszterelnökségen: azelőtt a Kormányzati Tájékoztatási Központot vezette, de volt már tájékoztatásért felelős miniszteri biztos is. Orbán Viktor június 11-én nevezte ki az új pozícióba, de akkor a rendeletben nem tisztázott módon, hogy milyen területért felel.

 
 

Farkas Örs szerepel a tévében

Farkas Örs 2010-ben diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdászként, állást kapott az Országgyűlés Hivatalában, majd 2012-ben a MÁV Zrt.-hez került, aztán az MFB-hez. 2016-ban lett a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ vagyongazdálkodási igazgatója, egy évre rá pedig már Kocsis Máté akkori polgármester kabinetfőnöke volt.

A 444.hu szerint Kocsis Máté és Rogán Antal szövetségesként mozognak együtt a politikában, így a jelenlegi frakcióvezető egykori titkárának kinevezése Rogán minisztériumában nem meglepő.

Farkas többször is feltűnt a nyilvánosság előtt: a járványban maszk nélkül fotózkodott, volt hogy össze-vissza beszélt egy tévés szereplésben, és ő volt, aki lesorosügynöközte George Clooney-t, mert a színész kritizálta a kormányt.

A titkosszolgálatok április 3-a után felálló új kormányban kerültek Rogán Antalhoz. Rogán több személycserét is végrehajtott az immár alá tartozó területeken: Kovács Zoltán András került a NIK főigazgatói székébe, Kiss Csaba pedig a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot vezeti ugyanebben a pozícióban. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok felügyeletét Papp Károly korábbi országos rendőrfőkapitány kapta, írja a Hvg.hu.