„Klubrádió
A lényeg

Többmilliós jutalom Üllő polgármesterének

26/08/2022 09:35

| Szerző: Klubrádió

A város képviselő-testületének augusztus 25-i ülésén a polgármester hathavi extrajutalmazásáról döntöttek.

Üllőn a nyári szünet után először csütörtökön tartottak képviselő-testületi ülést. A nagyjából 12 ezer lakosú Pest megyei városnak a polgármesterrel és az alpolgármesterrel együtt 12 tagú a testülete, közülük 6-an szavaztak amellett, hogy a polgármesternek, Kissné Szabó Katalinnak ötmilliós jutalom jár – írja a Telex.

A város képviselő-testületének augusztus 25-i ülését egy zártkörű ülés követte volna, de végül a napirendi pont az Üllő Te Vagy egyik képviselőjének javaslatára átkerült az ülés nyilvános részére. Ezt a pontot egyébként a helyi pénzügyi bizottság vezetőjének írásbeli előterjesztése alapján tárgyalták.

A portál kérdésére a testület tagja, Nagyné Prém Szilvia (Üllő Te Vagy civil szervezet) azt írta: az előterjesztésben valóban hathavi extra jutalmazásáról, azaz közel ötmillió forintról van szó, mivel a polgármester illetményét év elején bruttó 975 ezer forintban határozták meg. Az ülésen a polgármester elmondta: meglepődött azon, hogy ekkora jutalomban akarták részesíteni, ezért felajánlotta, hogy a hathavi bérből kettőnek megfelelőt szociális célokra különítsen el az önkormányzat.

Kissné Szabó Katalin egyébként 2010 óta vezeti a várost függetlenként. Kissnének 2010-ben nem volt a pártok részéről kihívója, 2014-ben egy DK–Együtt–MSZP és egy jobbikos jelöltet tudott legyőzni, még a legutóbbi választáson az Üllő Te Vagy szervezet jelöltjét utasította maga mögé. A Fidesz–KDNP színeiben egyszer sem indult a településen polgármester, Kissné Szabó Katalin jelenlegi alpolgármestere azonban a Fidesz–KDNP jelöltjeként szerzett mandátumot Üllőn 2019-ben.