„Klubrádió
A lényeg

Több mint egymilliárdot ad a kormány "vallásturizmusra"

30/12/2022 20:47

| Szerző: Klubrádió

Ez a 2023-as összeg, de a kormány egészen 2030-ig, tehát a 2026-os választások utáni ciklus végéig meghatározta az éves ráfordításokat – írja a hvg.hu.

Hogy pontosan mi értendő vallásturizmuson, az nem derül ki a péntek este közzétett kormányhatározatból, mert az erről elfogadott intézkedési tervet nem mellékelték hozzá a Magyar Közlönyben. De az biztos, hogy a következő nyolc évre megszabták a költségvetésbe betervezendő összegeket. Arról sincs szó a dokumentumban, hogy például a 2030-ra beírt 640 millió forint akkor, a következő évek inflációját figyelembe véve mennyit ér majd.

Az összeg egy részét minden évben a Bethlen Gábor Alap kapja, más részét a Miniszterelnökség. A téma felelőse Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akinek három évente jelentést kell írnia a végrehajtásról.

A turizmust egyébként Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök felügyeli, de ezt a témakört a határozat szerint kivették a kezéből, bár Semjénnek „a turizmust érintő átfogó szakmai kérdések esetén” egyeztetnie kell vele.

(forrás: hvg.hu, kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)