„1%
A lényeg

Több mint 10 éve elkövetett emberölés gyanúsítottját tartóztatták le Diósjenőn

4/07/2022 15:02

| Szerző: Klubrádió

Több mint tíz éve Diósjenőn elkövetett emberölés gyanúsítottját tartóztatták le Nógrád megyében – közölte a megyei főügyészség hétfőn. A feltételezett elkövetőt pénteken vette őrizetbe a rendőrség. Korábban az RTL arról számolt be, hogy nevelőapjuk végezhetett azokkal a 2009-ben eltűnt diósjenői kamaszlányokkal, akik egyikének maradványait pénteken találhatták meg egy családi ház kertjében. 

Az ügyészség közleményében azt írta: a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának nyomozói egy évtizedes eltűnési ügyben pénteken „nyomozási cselekményeket hajtottak végre” Diósjenőn, mivel az elkövető kilétére utaló újabb adatok merültek fel.

A nyomozási bíró elrendelte a férfi letartóztatását, a határozat azonban nem végleges, mert a férfi és az ügyészség ugyan tudomásul vette, a védő azonban nem volt jelen az ülésen.

Korábban az RTL arról számolt be, hogy nevelőapjuk végezhetett azokkal a 2009-ben eltűnt diósjenői kamaszlányokkal, akik egyikének maradványait pénteken találhatták meg egy családi ház kertjében. Annak a háznak az udvarán ásták ki a rendőrök az előkerült maradványokat, ahol 2009-es eltűnéséig lakott a testvérpár.

Szombaton Diósjenő alpolgármestere arról írt a Facebookon, hogy egy 13 éve eltűnt lány maradványait találhatták meg a rendőrök a településen. Később arra módosította a bejegyzését, hogy a rendőrség tud bővebb tájékoztatást adni az esetről. Egyelőre nem tudni, hogy az eltűnésük idején 14 és 18 éves lányok közül melyikük maradványait találták meg.

A Blikk megszólaltatta a lányok testvérét, aki szerint a gyilkossággal nevelőapjukat gyanúsították meg, akit szerinte őrizetbe is vettek a rendőrök. Azt is mondta, a nevelőapa annak idején zaklatta a lányokat.

A rendőrség szombaton rövid közleményt adott ki, amelyben azt írták: egy embert őrizetbe vettek, de a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást jelenleg nem adhatnak.

(via Telex, kép: illusztráció, Pixabay)