„Támogassa
A lényeg

Két időközi választást elvesztettek a brit konzervatívok

24/06/2022 07:58

| Szerző: Klubrádió

Boris Johnson éppen csak megúszta az ellene indított bizalmi szavazást, de két helyen, Tiverton és Honiton körzetben azért kellett új képviselőt választani, mert az előző lemondott, miután pornót nézett a parlamenti ülésteremben. A korábbi wakefieldi képviselőt pedig azzal vádolják, hogy szexuálisan bántalmazott egy tizenéves fiút.

Kulcsfontosságú időközi választásokat buktak a kormányzó konzervatívok Nagy-Britanniában. Tiverton és Honiton körzetben liberális demokrata, Wakefieldben pedig munkáspárti jelölt győzött – írja a 444.

Előbbi több mint egy évszázada stabil konzervatív bázisnak számított, legutóbb 24 ezer szavazattal győztek itt a toryk, ehhez képest most hatezer szavazattal kikaptak. A Guardian szerint valószínűleg sosem dolgoztak még le ekkora hátrányt brit időközi választáson.

Tiverton és Honiton körzetben azért kellett új képviselőt választani, mert az előző lemondott, miután pornót nézett a parlamenti ülésteremben. A korábbi wakefieldi képviselőt pedig azzal vádolják, hogy szexuálisan bántalmazott egy tizenéves fiút.

Az ellenzék szerint ideje, hogy a konzervatívok „végre helyesen cselekedjenek”, és megszabaduljanak Boris Johnson miniszterelnöktől, aki június elején túlélte a bizalmi szavazást. Korábban kiderült, hogy Johnson hivatalában és más kormányintézményekben bulikat tartottak a koronavírus-korlátozások idején, nem egyszer a miniszterelnök részvételével.