„Klubrádió
A lényeg

Tízmilliárd forintos számlát nyújtott be a budapesti közműcég az állami kukaholdingnak

6/10/2022 17:36

| Szerző: Klubrádió

A Budapesti Közművek szerint a kukaholding nagy összeggel tartozik nekik, benyújtották az állami cégnek a számlákat, az összeg bruttó 10,45 milliárd forint.

Több milliárd forint hiányzik abból a pénzből, amelyet a budapestiek befizetnek a szemétszállításért a kukaholdingnak, az állami cég viszont nem utalja a budapesti közműcégnek – ezt írta a Budapesti Közművek. A vállalat alá tartozó FKF hulladékgazdálkodási divízió most a honlapján azt közölte: benyújtotta a kukaholdingnak az eddig rendezetlen díjtételekről szóló díjbekérő levelét és számláit, az összeg bruttó 10,45 milliárd forint.

A több mint tízmilliárdos tartozás két tételből adódik össze. "Amennyiben a Kukaholding a fővárosi lakosság és az intézmények által befizetett szemétszállítási díjakat végre maradéktalanul továbbadja a Budapesti Közművek (FKF) felé, úgy várhatóan a szolgáltatás rövid időn belül újraindítható lesz" – írta a közműcég.

A kukaholding ugyanakkor azt jelezte a kukások munkabeszüntetése után, hogy nincs tartozása a fővárosi cég felé.

A budapesti szemétszállítást a Budapesti Közművek alá tartozó FKF végzi, a díjakat viszont az állami kukaholding gyűjti be a lakosságtól, és utalja tovább a fővárosi cégnek. Most, hogy a kukások nem hajlandóak dolgozni az alacsony béreik miatt – pontosabban a szakszervezetük indoklása szerint sztrájkról nincs is szó, csak leadták javításra a rossz állapotú járműveket, hiszen sztrájkolni így nem lehet –, a Budapesti Közművek és a főváros vezetői is a kukaholdingra hárítják a felelősséget.

(forrás: hvg.hu)