„Támogassa
A lényeg

Tiborcz cége nemzetközi hotelvállalattal kötött megállapodást

21/12/2022 14:58

| Szerző: Klubrádió

A Tiborcz István nevével fémjelzett BDPST Group az InterContinental Hotels Grouppal kötött együttműködéséről számolt be. Ennek eredményeként a magyar vendéglátópiacon két újabb nemzetközi hotelmárka is megjelenik.

Az eddig D8 Hotel néven a Vörösmarty téren üzemelő szálloda nemsokára a voco Budapest nevet veszi fel, és tulajdonosa továbbra is a Tiborcz István, a miniszterelnök veje nevével fémjelzett BDPST Group marad – derült ki a cég közleményéből, amelyben az InterContinental Hotels Grouppal kötött együttműködéséről számolt be.

Hasonló változás lesz a Szabadság tér mellett található Verno House-nál is, annyi különbséggel, hogy az franchise szerződés keretein belül 2023 közepéig csatlakozik az IHG Hotels & Resorts, Vignette Collection tagszállodáihoz. A tulajdonosa továbbra is Tiborcz vállalata marad.

Orbán Viktor veje nem ötletszerűen vágott bele most a szállodaiparba, az utóbbi években szorgosan gyűjtögetve gyarapította hotelbirodalmát. Legutóbb néhány napja kötött megállapodást a Tiborcz többségi tulajdonában álló BDPST Group a Gellért Szálló megvételéről és korszerűsítéséről. Az egy éve zárva tartó védett épületet műemléki értékeinek megóvásával korszerű ötcsillagos hotellé alakítanák. Arról pedig novemberben számoltunk be, hogy Tiborcz István egyik cége, a Tusculanum Hegyvidék Kft. 1,4 milliárd forint hitelt vett fel az MKB Banktól, ami Mészáros Lőrinc bankja. A Tusculanum egy lifestyle sportklubot épít a XII. kerületben, ami a tervek szerint 2023 elején nyílik meg a Botaniq ernyőmárka alatt – így hívják a Tiborcz-féle turai kastélyszállót is.

(Kiemelt kép: Máltai Óvoda és Általános Iskola Tarnabod / Facebook)