„Klubrádió
A lényeg

Tiborcz cége eladja két ausztriai síhoteljét, a vevő egy orosz milliárdoshoz köthető cégvezető

24/01/2023 16:30

| Szerző: Klubrádió

Eladja a Tiborcz István, a miniszterelnök veje tulajdonában lévő BDPST Zrt. a Hotel Alpenblicket és a Relax Resort Hotel Kreischberget tulajdonló és üzemeltető vállalatokat. A vevő a Peter's Consulting Kft., amelyet az a Zentai Péter vezet, aki a Magyarországon élő orosz milliárdos, Megdet Rahimkulov cégeit is irányítja – írja a hvg.hu.

A miniszerelnök vejének cége kedden jelentette be az adásvételt, a két Ausztriában található (43 szobás, illetve 91 szobás) síhotelt idén februártól már a Peter’s Consulting fogja üzemeltetni – olvasható a cikkben.

A BDPST Group közleményében azt írta: a két szálloda értékesítése illeszkedik a hosszú távú üzleti stratégiájukba, továbbá alapot teremt a 2023-as, teljes szállodaportfóliót érintő terveik megvalósításához. A cégcsoport az első negyedévben a magyarországi szállodapiacra egy új, egységes ernyőmárka bevezetését tervezi, amely a jövőben az üzemeltetésük alá tartozó szállodákat és éttermeket vonja majd maga alá.

Tiborcz cégénél senki nem adott magasabb ajánlatot a Gellért Szállóra – ez derült ki Jellinek Dániel üzletember válaszából két hete, amikor a 24.hu arról kérdezte, miért az említett BDPST-nek adta el a szállót. Ugyancsak januárban és a BDPST-vel növelte tulajdonrészét Európa egyik legnagyobb fuvarozócégében is Tiborcz István.

(Kiemelt kép: Máltai Óvoda és Általános Iskola Tarnabod / Facebook)