„Köszönjük,
A lényeg

Terézváros négymillió forintos számlát nyújtott be a futballszurkolók rombolása miatt

8/06/2023 11:05

| Szerző: Klubrádió

Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere abban bízik, hogy a megfelelő anyagiakkal rendelkező állami cég egy héten belül kifizeti az általuk kért összeget.

A terézvárosi önkormányzat egy hetet ad az állami rendezvényszervező cégnek, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt-nek az Európa-liga múlt heti budapesti döntőjére érkezett szurkolók által okozott károk helyreállítási költségeinek kifizetésére – tudta meg a Népszava. A Sevilla-Roma meccsre érkezett több tízezer szurkoló egy 3000 fős csoportja néhány óra alatt leamortizálta a Liszt Ferenc teret és a környező utcákat.

"Teleragasztották a szobrokat, megrongálták a padokat, kitaposták a virágokat. Szeméttel és emberi ürülékkel volt tele az egész Liszt Ferenc tér" – összesítette akkor a károkat Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a lapnak. 

Terézváros valamivel több mint négymillió forint megfizetését kéri a tavaly év végén alapított állami rendezvényszervezőtől és ez csupán az anyagköltség. A legnagyobb tételt a virágok és a növényzet pótlása teszi ki, ami a talajtakaró mulccsal együtt 3,5 millió forintba kerül. A többi az utcabútorok javítási költségéből és a takarítószerekből tevődik össze. Soproni Tamás abban bízik, hogy a megfelelő anyagiakkal rendelkező állami cég egy héten belül kifizeti az általuk kért összeget.