„Klubrádió
A lényeg

Telex: kamugyógyszerért büntetett szülészt tüntetett ki Kásler

31/08/2021 11:35

| Szerző: Klubrádió

Augusztus 20-án Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését adományozta Kásler Miklós miniszter Dr. Juhász György András szülész-nőgyógyász szakorvosnak, a csepeli Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat nyugalmazott főigazgatójának.

Juhász életműve azonban koránt sem folttalan: 2018-ban a Magyar Orvosi Kamara fél évre eltiltotta a praxisától, "mert egy kamugyógyszer hirdetéséhez adta az arcát, nevét, és az orvosi hivatásának tekintélyét" - állítja a Telex.

Augusztus 20. - Kitüntetéseket adott át az állami ünnep alk
 
Kásler Miklós kitünteti a Pesti srácok nevű propaganda lap főszerkesztőjét
 
Budapest, 2021. augusztus 27. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) átadja a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Huth Gergelynek, a Pesti TV programigazgatójának, a PestiSrácok.hu főszerkesztőjének az állami ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban 2021. augusztus 27-én. MTI/Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila
 

A fenti kép illusztráció, Kásler díjat ad át egy gyűlölködőnek.

A Telex szerint Juhász egy ezüstkolloidos szert reklámozott, hogy az legyőzi a hpv-t, a Lyme-kórt, mindenféle krónikus gyulladást és vírusos fertőzést, sőt a rákos sejtek működését is képes „visszaregulálni”. Ugyanakkor a termék gyógyhatását soha nem sikerült igazolni, azt viszont igen, hogy nagy mennyiségben mérgező lehet. Az OGYÉI szerint Magyarországon semmilyen ezüstkolloid-tartalmú élelmiszer vagy étrend-kiegészítő nem kerülhet forgalomba.