„Klubrádió

Hadházy: Tiborcz István luxusszállójára nem vonatkoznak a szabályok

12/04/2021 10:06

| Szerző: Klubrádió

Két alkalommal is járt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és kollégája Tiborcz István szállodájánál, ahol mindkét szombat esti alkalommal luxusautók álltak a parkolóban, a személyzeti parkolóban is jócskán voltak autók, noha a hatályban lévő rendeletek szerint csak üzleti és oktatási céllal érkező vendégeket fogadhatnak a szállodák. Hogy utóbbi történt volna, ebben az esetben valószínűtlennek tűnik, ezért a politikus bejelentést tett a rendőrségen.

Tiborcz István luxusszállodájára nem vonatkoznak a szigorú járványvédelmi szabályok – írta közösségi oldalán Hadházy Ákos. A Momentummal szövetséges független képviselő több környéken élők jelzései, valamint kollégája és saját tapasztalata alapján számol be arról, hogy a turai kastélyból kialakított hotel parkolója a hétvégi napokon tele van  luxusautókkal.

Ezek gazdái üzleti és oktatási célból ugyan igénybe vehetnének szolgáltatásokat, de ez a politikus szerint az érkezési időpontok miatt életszerűtlen.

Hadházy Ákos
 
Hadházy Ákos
 

"Most szombaton jómagam, két hete pedig kollégám győződött meg arról, hogy valóban, Tiborcz szállodája minden jel szerint gond nélkül üzemel. Ottjártamkor is luxusautók álltak a parkolóban, a személyzeti parkolóban is jócskán voltak autók. Egy hölgy és egy úr pedig éppen akkor, szombat este hétkor érkezett a kapuhoz, a portás egy papírlapból (vendéglista) ellenőrizte a nevet, majd a kastély főbejáratához irányította a vendégeket. Az időpontoknak jelentősége van: a rendelet szerint üzleti és oktatási céllal érkező vendégeket fogadhatnak a szállodák. Nagyon valószínűtlen azonban, hogy valaki szombat este érkezik a párjával üzletelni vagy okosodni a fővárostól egy órányira fekvő luxus kastélyba. És nagyon valószínűtlen, hogy a hétvégén érkező Porschék, BMW-k, G osztályos Mercik, Teslák tulajdonosainak is pont hétvégén jut eszébe munkaügyben elutazni" – fogalmazott a politikus.

Ezért szombat este bejelentést tett a rendőrségen a járványügyi szabályok megsértése miatt – közölte Hadházy Ákos.