„Köszönjük,
A lényeg

Tanárok lejáratása: egy alezredes katona hírtévénél dolgozó lánya manipulálhatott

14/12/2022 11:56

"A tanárokat akarta lejáratni és engem próbált kellemetlen helyzetbe hozni a fideszes propagandatévé" - írja közleményében Tordai Bence párbeszédes ellenzéki parlamenti képviselő. Abból következtetett erre, hogy egy bizonyos F. Boglárka lehetett az a telefonáló, aki magát a Tanítanék Mozgalom aktivistájának adta ki magát, és felhívta Tordait, tanácsokat kért tőle, hogy hogyan kommunikáljon a mozgalom, majd ezután a Hír tévében azt állították, hogy a Tanítanék Mozgalom mögött a "baloldali pártok" állnak.

Miután kiderült, hogy a telefonálónak nincs köze a Tanítanék Mozgalomhoz, amely a pedagógustüntetések egyik szervezője, Tordaiék „adatbázisok használatával" kiderítették, "hogy a telefonszám a Magyar Honvédség alezredesének a nevén van, akinek a lánya, F. Boglárka a HírTV riportereként dolgozik.”

F. Boglárka és tettestársai akciójának következményei lesznek, írta Tordai, aki vizsgálatot kezdeményez "az alezredes-apuka főnökénél, a honvédelmi miniszternél", a MÚOSZ Etikai Bizottságához fordul, hogy "állást foglaljon F. Boglárka „újságíró” (pontosabban: fideszes propagandista) eljárása kapcsán, harmadrészt pedig eljárást indítunk a NAIH-nál, mivel egy magánbeszélgetés engedély nélküli rögzítése, ártó szándékkal való manipulálása és nyilvánosságra hozása nyilvánvalóan jogellenes".

A politikus úgy véli, a „HírTV most szintet lépett: gondolták, ha nincs alapanyag a lejáratókampányhoz, majd ők legyártják a kompromatot. De még sokat kell tanulniuk az orosz nagytestvértől…”

A Hír tv nem ragált a Hvg.hu kérdéseire.