„Köszönjük,
A lényeg

Tanárnak képezhetik át az 55 év feletti katonákat

13/06/2024 14:57

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint nem lehet tudni, hogy miként lesznek képesek ezek a katonák a gyerekek oktatására.

Tanárnak képezhetik át az 55 év feletti katonákat. Kedden fogadta el a parlament azt a salátatörvényt, amelyben a telefonok iskolai korlátozása mellett a státusztörvény módosításaként a honvédeket átvezényelhetik a tankerületekhez – írja az eduline.  Az elfogadott javaslat szerint az átvezényelt 55 év feletti tiszteket és altisztetek a tankerületeknek alkalmazniuk kell. Ha nincsen olyan betöltetlen álláshely, ami megfelel az átvezényelt honvéd végzettségének, akkor az átképzésről a tankerületnek kell gondoskodnia.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Klubrádiónak elmondta: nem értik miért kell katonákat vezényelni az iskolákba, miközben az a kormány állítása, hogy nincs pedagógushiány. Hozzátette: a törvénytervezet zavaros megfogalmazású, nagyon általánosító, nem lehet megtudni belőle, hogy pontosan miként lesznek képesek ezek a katonák a gyerekek oktatására.

2024. június 13. A lényeg (2024.06.13.) Totyik Tamás
00:58
00:00