„Klubrádió
A lényeg

Tanáraik védelmében demonstráltak a Szent István Gimnázium diákjai

4/10/2022 10:23

| Szerző: Klubrádió

A Szent István Gimnázium polgári engedetlenségben részt vevő tanárai mellett álltak ki a diákok. A tankerület kedden írásbeli figyelmeztetést akart átadni nekik, amit a diákok meg akartak akadályozni.

A Szent István Gimnázium diákjai a diáktiltakozások jelképévé vált kockás ingbe öltözve, békésen igyekeztek megakadályozni a tankerület képviselőit abban, hogy írásbeli figyelmeztetést adjanak át három tanáruknak, akik részt vesznek a polgári engedetlenségi mozgalomban. Hétfőn este a diákok attól tartottak, hogy tanáraiknak kedden már a felmondó levelet kézbesíti a tankerület – írja a 444.

A diákok attól tartanak, hogy három tanáruk legjobb esetben is írásbeli figyelmeztetésben részesülhet a tiltakozás miatt, amely után akár fel is mondhatna nekik a tankerület, ha folytatnák a tiltakozást.

A hírre már hétfőn szervezkedésbe kezdtek a diákok, "Holnap vegyünk kockást, és találkozzunk 9:10-kor az aulában. Tudom, hogy óra van, de mondjátok még óra kezdetekor, hogy nem hagyhatjátok, hogy csak úgy kirúgjanak istvános tanárokat. El fogjuk állni az utat CSENDBEN, és kultúráltan. Isvánosokhoz méltóan" – írták a tiltakozás szervezői üzenetükben.

A portál beszámolója szerint a tankerület munkatársai valóban megérkeztek kedden az iskolába, hogy kézbesítsék a leveleket a tiltakozó tanároknak.