„Klubrádió
A lényeg

Romaügyi államtitkár: Ez nem megvásárlás, én senkit nem akarok megvásárolni

5/01/2022 08:17

| Szerző: Klubrádió

Titokban rögzítették december végén, egy budapesti szállodában rendezett találkozón Sztojka Attila, a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, a Belügyminisztérium alá tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatójának furcsa mondatait, amit az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Fideszhez húzó tagjaihoz intézett. Sztojka a Roma Közéleit Akadémia, illetve az általa vezetett főigazgatóságon keresztül szerződéseket kínált azoknak, akik "ebben a körben benne vannak", hozzátéve, hogy "még fogok hozni lehetőségeket, ebben ne legyen kétségetek" - olvasható a Népszavában.

Új varroda tan- és termelőműhely nyílt Tiszaroffon
 
Szotjka Attila, romaügyi kormánybiztos
 
Tiszaroff, 2021. július 27. Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója beszédet mond az új varroda tan- és termelőműhely átadásán Tiszaroffon 2021. július 27-én. A kormányzati támogatással megvalósult fejlesztés 16 embernek nyújt biztos megélhetést. MTI/Mészáros János
Fotó: Mészáros János
 

 

"Félre ne értsetek, ez nem megvásárlás, én senkit nem akarok megvásárolni" - tette hozzá, ugyanakkor azt is mondta, hogy ennek fejében politikai és szakmai teljesítményt várnak. Sztojka a találkozón arról is beszélt, hogy BM-esként "mindenkiröl tudok sok mindent, azt is tudom, hogy mikor beszélt kivel, meg hogyan", amire a hallgatóságából valaki csak annyival reagált, hogy "hoppá". (Via 444.hu)