„Klubrádió
A lényeg

Szjjártó a CNN-nek letagadta, hogy amerikai befolyásolásról beszélt

30/11/2021 08:54

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Szijjártó Péter külügyminisztert a CNN arról kérdezte, hogy miért olyan rossz az oltási helyzet, mire azt mondta, 70%-os az oltottság, és nem is kell regisztrálni, csak elsétálni és pár perc alatt kap oltást az illető. Ezzel szemben az igazság az, hogy a kormány teljesen érthetetlen módon regisztrációhoz köti az oltást, és kizárólag az úgynevezett oltási héten engedte csak meg, hogy regisztráció nélkül lehessen oltatni. 

Aztán mintha valami versenyben lenne, elkezdte mondani, miben áll élen Magyarország.

Majd arról kérdezték, miért tagja Magyarország az EU-nak, ha nem képes betartani a szabályokat. Szijjártó ideológiai szembenállásról kezdett beszélni, és szembe állította a liberális értékeket a kormány "jobboldali, hazafias, keresztény" vonalával, majd kínos módon megjegyezte, hogy milyen sikeres a politikájuk és ezt Brüsszel nem tudja MEGEMÉSZTENI, letagadta, hogy melegellenes törvényt hoztak volna, végül pedig azt is tagadta, hogy azt mondta volna, hogy az Egyesült Államok készülne a választások befolyásolására. Ehelyett azt mondta, hogy a magyar titkosszolgálatok észlelik, hogy nyugati országok és bizonyos nagykövetségek a kormány ellenes tevékenységekre adnak pénzt.

 

Szijjártó a videót 1 CNN interjú = 3 kérdés = 3 hamis állítás címmel tette ki, de nem pontosított, hogy a hamis állítást ő vagy a CNN teszi-e.